Locul în care şcoala are lift, există zonă de agrement, pistă de bowling, iar parcul industrial îşi aşteaptă investitorii

Postat la 16 aprilie 2016 559 afişări

Locul în care şcoala are lift, există zonă de agrement, pistă de bowling, iar parcul industrial îşi aşteaptă investitorii

Investiţiile făcute din bani europeni dar şi seriozitatea de care dă dovadă comunitatea de şvabi face ca localitatea Petreşti să fie un model de dezvoltare rurală greu de urmat. Graţie fondurilor comunitare, satul pare mai degrabă un cochet orăşel de provincie, cu şcoală modernă, zonă de agrement pentru întreaga familie, cămin pentru bătrâni şi singurul parc industrial acreditat din judeţ.

La 11 kilometri de municipiul Carei, drumul european E671 trece printr-o localitate atipică pentru mediul rural românesc. În timp ce ne-am obişnuit ca la noi, “la ţară”, canalizarea, sistemul de alimentare cu apă potabilă şi iluminatul public să fie deziderate greu de realizat, la Petreşti autorităţile au ajuns să se gândească la proiecte care ţin mai degrabă de occident decât de estul Europei. Apă şi canal există de câţiva ani iar curăţenia este la ordinea zile la fel ca şi salvgardarea tradiţiilor şvăbeşti aşa că autorităţile au gândit proiecte de dezvoltare la care alte comunităţi abia îndrăznesc să spere.

Şcoala din oraş a fost complet renovată iar clădirea nu îşi trădează deloc vârsta venerabilă. A fost modernizată, dotată cu teren de fotbal şi în interior, utilităţile ar putea rivaliza chiar şi cu unităţi de învăţământ din oraşele mari ale ţării.

    “Avem dotări de ultimă generaţie, de la table inteligente la calculatoare şi bineînţeles lift pentru că avem copii cu dizabilităţi şi trebuie să venim în sprijinul lor,”a declarat primarul Otto Marchiş.

Cititi mai multe pe www.voceatransilvaniei.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/locul-in-care-scoala-are-lift-exista-zona-de-agrement-pista-de-bowling-iar-parcul-industrial-isi-asteapta-investitorii-15262180
15262180
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.