Locul care va fi lovit de cea mai puternică furtună din ultimii 125 de ani

Autor: Petru Mazilu Postat la 30 august 2023 393 afişări

Locul care va fi lovit de cea mai puternică furtună din ultimii 125 de ani

Uraganul Idalia a ajuns miercuri în Florida. Este cea mai puternică furtună din ultimii 125 de ani care loveşte nordul Floridei, potrivit CNN.

Uraganul Idalia a atins ţărmul în apropiere de Keaton Beach, în Big Bend din Florida, având puterea unei furtuni de categoria 3, cu rafale de vânt de 125 mph. Idalia este cel de-al treilea uragan care ajunge pe uscat în Florida în ultimele 12 luni, după uraganul Ian în septembrie 2022 şi uraganul Nicole în octombrie 2022.

Preşedintele Joe Biden se va adresa miercuri americanilor într-un discurs despre uraganul din Florida. De asemenea, Agenţia Federală pentru Managementul Situaţiilor de Urgenţă a poziţionat resurse în punctele cheie astfel încât să poată răspunde cât mai rapid la solicitările de ajutor. Este vorba despre materiale şi echipamente, dar şi despre echipe de asistenţă pentru gestionarea incidentelor şi de căutare şi salvare în mediul urban.

Majoritatea celor 21 de milioane de locuitori ai Floridei, precum şi mulţi americani din statele Georgia şi Carolina de Sud, se află în comunităţi vizate de avertizări de furtună periculoasă.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
uragan,
florida,
idalia

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.