Lituania ridică nivelul de alertă al armatei ca urmare a mobilizării militare din Rusia

Autor: Petru Mazilu Postat la 21 septembrie 2022 19 afişări

Lituania ridică nivelul de alertă al armatei ca urmare a mobilizării militare din Rusia

Lituania a anunţat că ridică nivelul de alertă al armatei sale ca urmare a anunţului privind mobilizărea rezerviştilor din Rusia, potrivit Reuters.

Lituania a ridicat nivelul de alertă al forţei de reacţie rapidă a armatei sale „pentru a preveni orice provocări din partea Rusiei", a declarat miercuri ministrul apărării, Arvydas Anusauskas. Anunţul a fost făcut la câteva ore după după ce preşedintele rus Vladimir Putin a anunţat o mobilizare militară parţială.

„Deoarece mobilizarea militară a Rusiei va avea loc şi în regiunea Kaliningrad, în vecinătatea noastră, Lituania nu poate doar să privească", a scris Anusauskas pe Facebook.

Se pare că mobilizarea din Rusia vizează aproximativ 300.000 de persoane.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
lituania,
armată,
rusia

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.