Libris anunţă o investiţie de 300.000 de euro în panouri fotovoltaice, în urma căreia devine independentă energetic

Autor: Andra Stroe Postat la 15 septembrie 2022 75 afişări

Libris anunţă o investiţie de 300.000 de euro în panouri fotovoltaice, în urma căreia devine independentă energetic

Cu o suprafaţa de 5.000 mp şi cu o capacitate de stocare de peste 1 milion de cărţi, Libris deţine la Braşov cel mai mare depozit de carte din România dedicat unei librarii online. Compania anunţă printr-un comunicat de presă transformarea depozitului în „depozit verde”, prin implementarea a 835 de panouri fotovoltaice dispuse pe o suprafaţă de 4.000 mp, estimând o producţie anuală de 330.000 Kwh. Astfel, peste 95% din nevoia anuală de consum va fi asigurată prin sistemul propriu de producţie a energiei.

Investiţia totală făcutî de Libris în sistemul fotovoltaic s-a ridicat la 300.000 euro, proiectului fiind implementat în această vară.

Iniţiativa vine în urma altor măsuri, cum ar fi colectarea selectivă, modificarea ambalajelor, renunţarea la banda adezivă şi implementarea livrării coletelor la lockere şi puncte de colectare Libris.

Partenerul Libris în execuţia sistemului fotovoltaic a fost Promelek, furnizor cu experienţa de peste 25 de ani în domeniul instalaţiilor şi echipamentelor electrice şi pioneri în implementarea tehnologiei smart în România.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
anunt,
energie,
investitie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.