Legenda taxei pe lux

Postat la 29 mai 2006 9 afişări

Dezamagire pentru guvernul din Budapesta: pana la mijlocul lunii se adunasera doar 407 declaratii pentru plata taxei pe lux, introdusa anul trecut.

Dezamagire pentru guvernul din Budapesta: pana la mijlocul lunii se adunasera doar 407 declaratii pentru plata taxei pe lux, introdusa anul trecut. Legea prevede un impozit de 0,5% pentru proprietatile private cu o valoare mai mare de 100 de milioane de forinti (377.300 de euro) - iar pentru autoritatile de la Budapesta, aceasta ar fi trebuit sa fie o buna sansa de incasari mai mari la buget.

 

Dar valoarea totala a taxelor aferente celor 407 de declaratii depuse s-a ridicat la doar 309.000 de euro. ákos Murányi, analist-sef la agentia imobiliara Duna House, spune ca proprietatile imobiliare pot fi usor subevaluate, ceea ce inseamna implicit taxe mai mici. "Clasificarea caselor are la baza in special strada pe care sunt amplasate. Dar casele invecinate, de exemplu, din cauza privelistilor pe care le ofera, pot avea valori de piata diferite", a aratat acesta.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Actualitate
/actualitate/legenda-taxei-pe-lux-2511265
2511265
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.