Lai Ching-te, de la partidul de guvernământ din Taiwan, a câştigat alegerile prezidenţiale

Autor: Petru Mazilu Postat la 13 ianuarie 2024 68 afişări

Lai Ching-te, candidatul partidului de guvernământ din Taiwan, a câştigat alegerile prezidenţiale de sâmbătă, potrivit Sky News. Partidul său susţine autonomia faţă de China şi obţinerea celui de al treile mandat consecutiv reprezintă o premieră pentru sistemul din Taiwan.

Lai Ching-te, de la partidul de guvernământ din Taiwan, a câştigat alegerile prezidenţiale

Câştigătorul alegerilor prezidenţiale din Taiwan a spus că alegătorii au arătat lumii „cât de mult preţuiesc democraţia”.

Lai Ching-te, liderul Partidului Democrat Progresist (DPP), urmează să o înlocuiască pe Tsai Ing-wen, care a atins limita de două mandate.

Lai s-a confruntat cu doi adversari. Este vorba despre Hou Yu-ih, din partea celui mai mare partid de opoziţie din Taiwan, Kuomintang, şi fostul primar din Taipei, Ko Wen-je, din partea micului Partid Popular din Taiwan, fondat în 2019.

În perioada premergătoare alegerilor din Taiwan, China l-a acuzat în repetate rânduri pe Lai ca este un separatist periculos şi a respins apelurile sale la discuţii. Lai a promis alegătorilor că se angajează să menţină pacea în strâmtoarea Taiwan şi să consolideze apărarea insulei.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
lai ching-te,
alegeri,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.