Kremlinul vede "semnale" privind negocierile cu SUA pe tema acordului Noul START,dar fără "progrese"

Autor: Mihai Draghici Postat la 31 august 2022 36 afişări

Kremlinul vede "semnale" privind negocierile cu SUA pe tema acordului Noul START,dar fără "progrese"

Administraţia Vladimir Putin a anunţat, miercuri, că observă "semnale" privind posibila reluare a negocierilor cu Statele Unite pentru prelungirea Noului Tratat pentru Reducerea Armamentului Strategic (Noul START), deşi deocamdată nu sunt progrese notabile.

"Există semnale privind posibila reluare a negocierilor" privind prelungirea Noului Tratat pentru Reducerea Armamentului Strategic (Noul START), a declarat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, citat de agenţia Reuters.

"Dar deocamdată nu sunt progrese semnificative", a subliniat Dmitri Peskov.

Noul Tratat pentru Reducerea Armamentului Strategic (Noul START), semnat de Statele Unite şi Rusia, a fost prelungit provizoriu în ianuarie 2021, timp de cinci ani. Înainte de invazia militară rusă în Ucraina, Statele Unite au propus Rusiei, în ianuarie 2022, măsuri de îmbunătăţire a stabilităţii strategice, fiind abordată inclusiv tema sistemelor balistice, iar Moscova solicita garanţii juridice din partea Alianţei Nord-Atlantice. Printre propunerile analizate de Washington şi Moscova figura stabilirea de limite reciproce în privinţa instalării sistemelor balistice în Europa.

La începutul lunii august, Rusia a anunţat suspendarea inspecţiilor pe bază de reciprocitate cu Statele Unite prevăzute în Noul Tratat pentru Reducerea Armamentului Strategic, Moscova argumentând că reacţionează la acţiuni ale Washingtonului.

Preşedintele SUA, Joseph Biden, a cerut recent Rusiei şi Chinei să se implice în negocieri în sensul stabilirii unui cadru multilateral pentru controlul arsenalelor nucleare.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
rusia,
sua,
armament

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.