Julius Meinl Living a achiziţionat hotelul Ambasador din Bucureşti şi are în plan renovarea clădirii în care va fi deschis hotelul The Julius Bucharest în 2027

Autor: Miruna Diaconu Postat la 22 aprilie 2024 35 afişări

Julius Meinl Living a achiziţionat hotelul Ambasador din Bucureşti şi are în plan renovarea clădirii în care va fi deschis hotelul The Julius Bucharest în 2027

Julius Meinl Living, care administrează mai multe proprietăţi hoteliere în marile capitale europene, a finalizat achiziţia hotelului Ambasador din Bucureşti, cu o suprafaţă de 12.600 metri pătraţi.

Achiziţia a fost realizată în două etape, astfel că, în prima etapă, Julius Meinl Living a achiziţionat Ambasador SA, care deţinea o jumătate din proprietate şi care activa drept hotel. Ulterior, în cea de a doua etapă, Ambasador SA a achiziţionat şi cealaltă jumătate a proprietăţii, care era deţinută separat.

Julius Meinl Living anunţă că hotelul va trece printr-un proces de renovare, iar primul pas în acest sens este obţinerea autorizaţiilor necesare pentru reabilitare. Odată ce acestea vor fi obţinute, lucrările de reabilitare vor dura circa doi ani. Mai mult, în actuala clădire a fostului hotel Ambasador va funcţiona, începând cu 2027, hotelul The Julius Bucharest, care va avea circa 158 de camere şi apartamente de lux.

„Suntem încântaţi că avem acum oportunitatea de a transforma proprietatea Hotel Ambasador într-unul dintre hotelurile de excepţie din Bucureşti, capitala uneia dintre cele mai dinamice economii şi cu cea mai rapidă creştere din Europa. Dorim să le mulţumim tuturor celor care au lucrat până acum cu noi la acest proiect şi aşteptăm cu entuziasm reamenajarea proprietăţii şi apoi deschiderea acesteia", spune Julius Meinl VI, CEO Julius Meinl Living.

Cea mai emblematică proprietate a Julius Meinl Living este The Julius Prague, care are o suprafaţă de 16.00 metri pătraţi şi dispune de 168 de camere şi apartamente de lux.

Hotelul Ambasador este o clădire emblematică în stil Art Deco din Bucureşti, situată pe Bulevardul General Gheorghe Magheru nr. 10 şi 10A. Clădirea a fost construită cu puţin timp înainte de cel de-al Doilea Război Mondial şi a fost deschisă în 1939. Operaţiunile hotelului au fost întrerupte în timpul celui de-al Doilea Război Mondial şi în primii ani de comunism. Cu toate acestea, în 1958, operaţiunile hoteliere au fost reluate şi au continuat de atunci.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
hotel,
bucuresti,
ambasador,
achizitie,
cladire,
deschidere

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.