"Joker", "Avengers" - noi recorduri în box office în 2019; Scorsese s-a înfruntat cu Marvel

Autor: Andra Stroe Postat la 26 decembrie 2019 109 afişări

Anul 2019 în cinema-ul mondial a adus un nou lider în topul celor mai mari încasări din istorie, "Avengers: Endgame", ce a detronat "Avatar" după 10 ani. Printre momentele marcante în 2019 s-a numărat controversa Scorsese vs. Marvel, iar "Joker" este considerat de mulţi filmul definitoriu al anului.

"Joker", "Avengers" - noi recorduri în box office în 2019; Scorsese s-a înfruntat cu Marvel

Un nou lider în topul celor mai mari încasări din istorie, după un deceniu

Anul acesta, producţia Marvel Studios "Răzbunătorii: Sfârşitul jocului/ Avengers: Endgame", de Anthony şi Joe Russo, a devenit lider în topul filmelor cu cele mai mari încasări din istorie, titlu deţinut anterior de lungmetrajul "Avatar", de James Cameron, din 2009. "Avengers: Endgame" are încasări de 2,797 de miliarde de dolari la nivel mondial, iar "Avatar", de 2,789 de miliarde de dolari.

Topul 3 al filmelor cu cele mai mari încasări din istorie este completat de un lungmetraj regizat tot de James Cameron, "Titanic" (1997), cu 2,187 de miliarde de dolari.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
box office,
infruntare,
joker,
record

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.