Jocurile Olimpice de la Londra, ameninţate cu "un război de intensitate scăzută". Grupare anarhistă: Nu vrem turişti bogaţi, vrem război civil

Postat la 28 mai 2012 45 afişări

O grupare anarhistă italiană, Federaţia Anarhistă Italiană (FAI), care a revendicat anterior sabotarea unor cabluri de semnal feroviar din Marea Britanie, ameninţă cu "un război de intensitate scăzută" împotriva Jocurilor Olimpice (JO) de la Londra, relatează Daily Mail în ediţia electronică.

FAI a lansat ameninţarea la adresa JO într-o declaraţie postată pe site-ul anarhist 325.nostate. Surse din cadrul poliţiei au declarat că ameninţarea pare să fie credibilă. "Într-o Mare Britanie a controlului ca pe ceas şi domesticirii, noi suntem unii dintre «cei lipsiţi de patriotism» care consideră Jocurile Olimpice din 2012, cu spectacolul lor de bogăţie, de-a dreptul ofensiv", afirmă gruparea în document, scrie Daily Mail.

"Nu avem nicio reţinere să utilizăm activitatea de gherilă pentru a afecta imaginea naţională (a Marii Britanii) şi a paraliza economia în orice fel putem. Pentru că pur şi simplu nu vrem turişti bogaţi, vrem război civil", continuă FAI în mesajul său. "Factura JO va atinge un miliard de lire sterline, (din cauza) RAF (care) urmează să controleze spaţiul aerian al Londrei, trupelor înarmate cu rachete sol-aer şi navelor de război de pe Tamisa. Însă toate acestea au scopul să prevină o Al-Qaida «spectaculoasă», nu grupări discrete de sabotare ca FAI", adaugă gruparea italiană.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/jocurile-olimpice-de-la-londra-amenintate-cu-un-razboi-de-intensitate-scazuta-grupare-anarhista-nu-vrem-turisti-bogati-vrem-razboi-civil-9677670
9677670
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.