Jens Stoltenberg crede că războiul din Ucraina s-a putea prelungi şi cere consolidarea apărării NATO

Autor: Mihai Draghici, Mediafax Postat la 06 aprilie 2022 37 afişări

Jens Stoltenberg crede că războiul din Ucraina s-a putea prelungi şi cere consolidarea apărării NATO

Secretarul general NATO, Jens Stoltenberg, apreciază că războiul din Ucraina ar putea dura "luni" sau "chiar ani", astfel că pledează pentru intensificarea acţiunilor de apărare a statelor din cadrul Alianţei Nord-Atlantice.

"Trebuie să fim realişti. Războiul poate dura mult timp, mai multe luni, chiar ani. Iar acesta este motivul pentru care trebuie să fim pregătiţi pentru un parcurs lung, atât în privinţa susţinerii acordate Ucrainei, cât şi din punctul de vedere al menţinerii sancţiunilor şi consolidării apărării noastre", a afirmat Jens Stoltenberg, cu ocazia reuniunii miniştrilor de Externe din NATO.

Jens Stoltenberg crede, potrivit cotidianului Le Figaro, că preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, nu a renunţat la ambiţia ocupării întregii Ucraine.

Marţi, Jens Stoltenberg afirma că armata rusă va începe să se concentreze pe estul şi sudul Ucrainei. "Vor încerca să ocupe întreaga regiune Donbas şi să creeze o punte de legătură spre Crimeea ocupată", declara Jens Stoltenberg marţi.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
nato,
rusia,
ucraina,
aparare,
razboi,
consolidare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.