Ionuţ Negoiţă: În turism, investim 4,5 mil. euro în renovarea hotelului Rin Airport Otopeni, iar Rin Grand Hotel continuă să fie în reconversie

Autor: Mirabela Tiron Postat la 26 ianuarie 2024 152 afişări

Ionuţ Negoiţă: În turism, investim 4,5 mil. euro în renovarea hotelului Rin Airport Otopeni, iar Rin Grand Hotel continuă să fie în reconversie

Hotelul de patru stele Rin Airport Otopeni, din apropiere de aeroportul Henri Coandă (Otopeni), va trece printr-un proces de modernizare, în urma unei investiţii estimată la 4,5 milioane de euro, potrivit lui Ionuţ Negoiţă, proprietarul hotelului.

„Hotelul are 258 de camere, 16 săli de conferinţă, centru spa iar anul trecut a avut un grad mediu de ocupare de 58% şi o cifră de afaceri de 25 mil. lei. Am început deja lucrările de renovare la acest hotel şi estimăm că vom finaliza până în vara anului viitor. Modernizarea se face treptat, pe etaje”, a spus Ionuţ Negoiţă, care a dezvoltat hotelul în urmă cu mai bine de un deceniu şi jumătate.

Rin Airport Otopeni, situat pe Calea Călăraşilor, în Otopeni,  este fostul hotel Confort, rebranduit sub acest nou nume.

Mutarea zborurilor low-cost pe aeroportul Henri Coandă (Otopeni) în 2012, de pe aeroportul din Băneasa, a creat un vad comercial mare atât pentru hotelurile din apropiere, cât şi pentru cafenelele şi restaurantele din proximitate.

„Avem un mix de clienţi, oameni de afaceri şi turişti. Merge bine hotelul. Cel de-al doilea hotel, Rin Central, de pe strada Traian, este  mai mic, are 107 camere şi a avut anul trecut 9,5 milioane de lei afaceri”.

Legat de Rin Grand Hotel, construit iniţial ca cel mai mare hotel de pe piaţa locală, şi care s-a închis în 2022 definitiv pentru turişti, el spune că este în conversie, va fi transformat în apartamente. Hotelul cu 1.460 de camere a fost deschis în 2007  lângă târgul de maşini Vitan din Capitală, în urma unei investiţii de 60 mil. de euro. În 2017, când a fost deschis, era anunţat ca cel mai mare hotel din Europa, însă pandemia a afectat rezervările, ulterior fiind închis.

Lansarea hotelului Rin Grand Hotel a avut loc chiar înainte de summitul NATO la Bucureşti, acela fiind şi singurul moment când hotelul a funcţionat la un grad de ocupare de aproape 90%.  

Ionuţ Negoiţă, fostul acţionar majoritar al echipei de fotbal Dinamo Bucureşti, cu afaceri în turism dar şi unul dintre cei mai mari dezvoltatori de proiecte rezidenţiale din Capitală spune acum se concentrează pe investiţii în zona rezidenţială. El este fondatorul companiei HILS Development, care ridică în estul Capitalei proiectele HILS Pallady şi HILS Brauner.

„Am început şi proiectul HILS Sunrise (a patra dezvoltare rezidenţială realizată în estul Capitalei-n.red), HILS Splai şi HILS Republica, un proiect care va fi o reconversie urbană”.

Fraţii Ionuţ şi Robert Negoiţă (primarul sectorului 3) au început să dezvolte afaceri în România după ce au lucrat în domeniul construcţiilor în Iugoslavia şi Franţa, unde au adunat o parte din banii pe care aveau să îi investească în ţară, după cum povesteau ei anterior. În anul 1998, când a fost înfiinţată firma Pro Confort, fraţii Negoiţă au început să facă afaceri prin vânzarea de mochetă, adusă din Belgia. Afacerile în hoteluri şi imobiliare au început să fie dezvoltate după ce fraţii Negoiţă au cumpărat în 2002 un teren în zona Otopeni, pe o suprafaţă de 13.000 de metri pătraţi, pe care au dezvoltat ulterior hotelul Confort, înfiinţând firma Pro Hotels. La baza acestei strategii a stat atât construirea celui mai mare hotel din Europa, Rin Grand Hotel, dar şi a celorlalte hoteluri, Traian (actualul Rin Central), Confort Otopeni (Rin Otopeni).

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
hotel,
otopeni,
investitii,
ionut negoita

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.