Iohannis:România a atins deja 62% din ţintele naţionale pentru 2030 în privinţa Dezvoltării Durabile

Autor: Laura Buciu Postat la 20 septembrie 2023 32 afişări

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a declarat, marţi, în cadrul Summitului privind Obiectivele de Dezvoltare Durabilă, că ţara noastră şi-a atins deja 62% din ţintele naţionale pentru 2030, conform Raportului Naţional Voluntar pentru ODD-uri din 2023.

Iohannis:România a atins deja 62% din ţintele naţionale pentru 2030 în privinţa Dezvoltării Durabile

În cadrul Summitului privind Obiectivele de Dezvoltare Durabilă - Dialogul Liderilor cu tema „Unitate şi solidaritate: întărirea sistemului multilateral pentru sprijin consolidat, cooperare, follow-up şi revizuire”, Klaus Iohannis le-a spus ceor prezenţi că trebuie să se discute despre realizări şi, cel mai important, despre provocările cu care se confuntă statele.

„Summitul din acest an marchează jumătatea de parcurs al implementării Agendei 2030 pentru Dezvoltarea Durabilă. Mă bucur să subliniez că România şi-a atins deja 62% din ţintele naţionale pentru 2030, conform Raportului Naţional Voluntar privind ODD-urile din 2023. De asemenea, aş dori să subliniez că România a făcut progrese semnificative în ceea ce priveşte ODD-urile asociate protecţiei mediului şi limitării schimbărilor climatice”, a spus Klaus Iohannis.

Preşedintele României a punctat că printre realizările ţării de la ultimul Summit privind ODD-urile din 2019, la care am participat şi el, se numără: dezvoltarea suplimentară a structurilor instituţionale pentru implementarea ODD-urilor; formarea experţilor în dezvoltare durabilă; şi stabilirea setului naţional de indicatori de dezvoltare durabilă.

„Aceste realizări au fost facilitate de parteneriate regionale solide şi prin implicarea instituţiilor multilaterale. România a adoptat, de asemenea, strategii şi angajamente ambiţioase legate de atenuarea şi adaptarea la schimbările climatice, economia circulară şi educaţia pentru climă şi mediu, pentru a numi doar câteva domenii naţionale prioritare”, a afirmat Klaus Iohannis.

Iohannis le-a spus omologilor săi de la summit că în puţinul timp care a mai rămas trebuie intensificată cooperarea.

„Dragi colegi, au mai rămas doar şapte ani până în 2030! Mai avem puţin timp şi trebuie să ne intensificăm cooperarea. Anii rămaşi trebuie folosiţi pentru acţiuni generatoare de rezultate care nu sunt posibile fără unitate, solidaritate şi implicare puternică în cadru multilateral. Trebuie să consolidăm în continuare Sistemul de Dezvoltare al ONU, să monitorizăm mai bine implementarea ODD-urilor şi să fundamentăm politicile de dezvoltare pe ştiinţă şi date de calitate. Să lucrăm împreună, să ne sprijinim reciproc, să facem schimb de bune practici şi să utilizăm resurse în comun – toate acestea sunt aspecte esenţiale pentru implementarea Agendei 2030. Vă rugăm să consideraţi România partenerul dumneavoastră în construirea unei societăţi şi a unei economii durabile, esenţiale pentru bunăstarea cetăţenilor noştri!”, a mai spus preşedintele României, Klaus Iohannis.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
iohannis,
dezvoltare,
ţintă

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.