Iohannis: Resimţim ameninţările generate de războiul brutal dezlănţuit de Rusia împotriva Ucrainei

Autor: Gabriel Pecheanu Postat la 12 octombrie 2022 19 afişări

„România, întregul Flanc Estic, precum şi întreaga Alianţă şi comunitate internaţională resimt din plin aceste ameninţări de securitate fără precedent generate de războiul brutal dezlănţuit de Rusia împotriva Ucrainei”, spune Klaus Iohannis, în prezenţa premierului olandez, Mark Rutte.

Iohannis: Resimţim ameninţările generate de războiul brutal dezlănţuit de Rusia împotriva Ucrainei

„Sunt bucuros că îl avem ca invitat, aici, la Cincu, pe domnul Mark Rutte, Prim-ministrul Regatului Ţărilor de Jos, într-un moment important, dar şi dificil pentru securitatea europeană şi euroatlantică. România şi Ţările de Jos sunt state prietene, partenere şi aliate în cadrul Uniunii Europene şi al NATO. Ţările noastre împărtăşesc aceleaşi valori democratice şi au interese comune de securitate, de pace şi de prosperitate. Vizita dumneavoastră în România, domnule Prim-ministru, reprezintă expresia relaţiilor aprofundate de cooperare pe care România le are cu Ţările de Jos, în mod deosebit în domeniul securităţii şi apărării. România, întregul Flanc Estic, precum şi întreaga Alianţă şi comunitate internaţională resimt din plin aceste ameninţări de securitate fără precedent generate de războiul brutal dezlănţuit de Rusia împotriva Ucrainei”, spune Klaus Iohannis.

El afirmă că prezenţa militarilor în România demonstrează „unitatea, coerenţa şi capacitatea de reacţie ridicate care definesc NATO – cea mai puternică Alianţă politico-militară din istorie – şi pe noi ca Aliaţi”.

„Împreună cu soldaţii români, faceţi Europa mai sigură şi protejaţi valorile euroatlantice: democraţia, drepturile omului, statul de drept şi dreptul fiecărei naţiuni de a-şi alege singură cursul de politică externă şi de securitate. (...) Împreună suntem mai credibili, mai eficienţi şi mai hotărâţi în asigurarea unui mediu de securitate stabil, necesar dezvoltării societăţilor noastre democratice”, încheie şeful statului.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
iohannis,
rutte,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.