Iohannis, despre PROCEDURA de revocare: Chestiune de oportunitate politică. Doar preşedintele decide

Postat la 23 februarie 2018 65 afişări

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat vineri, întrebat fiind dacă are obligaţia să o revoce pe Laura Codruţa Kovesi, că legea prevede că e chestiune de oportunitate politică şi că decizia este la şeful statului.

Iohannis, despre PROCEDURA de revocare: Chestiune de oportunitate politică. Doar preşedintele decide

"Am auzit aseară, printre multe lucruri, ceva care pare interesant: dacă legea prevede o posibilitate sau tradus o oportunitate atunci ea nu poate fi cenzurată. Dacă legea spune că preşedintele revocă atunci este o chestiune de oportunitate politică doar preşedintele poate decide", a afirmat Klaus Iohannis.

Întrebat cine va analiza raportul ministrului Tudorel Toader, preşedintele a afirmat: "avem la administraţia prezidenţială departamentele de specialitate şi vor face o analiză serioasă pe juridic şi constituţional".

Şeful statului nu a putut spune însă şi perioada în care se va face analiza, deoarece raportul privind acticitatea managerială de la DNA nu a ajuns încă la preşedinţie.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.