Iohannis a promulgat legea privind măsurile fiscal-bugetare

Autor: Andreea Tobias Postat la 26 octombrie 2023 116 afişări

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat joi, decretul pentru promulgarea legii privind măsurile fiscal-bugetare pe care şi-a asumat răspunderea Guvernul.

Iohannis a promulgat legea privind măsurile fiscal-bugetare

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat joi, 26 octombrie 2023, decretul pentru promulgarea Legii privind unele măsuri fiscal bugetare pentru asigurarea sustenabilităţii financiare a României pe pe termen lung, informează Administraţia Prezidenţială.

În 18 octombrie, Curtea Constituţională a respins sesizarea USR şi a Forţei Dreptei pe proiectul de lege privind măsurile fiscal-bugetare.

„CCR a constatat că angajarea răspunderii Guvernului pe proiectul de lege a vizat un scop unic şi unitare, respectiv creşterea veniturilor la bugetul public şi reducerea cheltuielilor statului. În cadrul examenului de constituţionalitate, s-a conchis că procedura de aprobare a legii, prin angajarea răspunderii Guvernului, a respectat exigenţele Constituţiei şi a jurisprudenţei CCR”, a declarat atunci preşedintele Curţii Constituţionale, Marian Enache.

USR şi Forţa Dreptei contestau că nu au fost respectate condiţiile pentru angajarea răspunderii Guvernului.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
iohannis,
lege,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.