Ioan Simion, fondator spital SanConfind Câmpina: Vrem să adăugăm noi specialităti medicale, pe lângă cele 20 deja existente. Salariile nete ale medicilor variază între 8.000 şi 35.000 de lei

Autor: Roxana Rosu Postat la 04 octombrie 2023 97 afişări

Ioan Simion, fondator spital SanConfind Câmpina: Vrem să adăugăm noi specialităti medicale, pe lângă cele 20 deja existente. Salariile nete ale medicilor variază între 8.000 şi 35.000 de lei

Spitalul privat Sanconfind din Câmpina, cu o capacitate de 90 de pa­turi, vrea să adauge noi specialităti medicale, pe lângă cele 20 deja existente, cea mai recentă fiind chirurgia vasculară.

”În spital am angajat doctori care au lucrat în Franţa, în Belgia, Anglia. Ei au spus  că ceea ce au găsit în SanConfind este mult superior locurilor în care au lucrat anterior, ca dotare, ca infrastructură, au găsit un climat prietenos şi au fost de acord să se angajeze aici, chiar dacă salariul nu este la nivelul unuia din Occident”, a declarat Ioan Simion, fondator  SanConfind.

El a adăugat că salariile nete ale medicilor variază între 8.000 şi 35.000 de lei, în funcţie de performanţă.

Spitalul a fost inaugurat în 2015, iar investitia a ajuns la circa 25 milioane euro până în prezent.

”Atunci când am conceput acest proiect am pornit de la ideea că un pacient trebuie să găsească în aceeaşi unitate aproape tot ce-i trebuie. Arhitectul cu care am ridicat acest spital a construit în Franţa aproape zece spitale”, a mai spus Ioan Simion în cadrul conferintei ZF Pharma Summit.

În ceea ce priveşte latura financiară a afacerii, spitalul nu a intrat pe profit încă şi probabil nu va ajunge nici în 2023, în pofida estimărilor initiale.

”Ar fi trebuit să se întâmple anul acesta, dar au apărut cheltuielile cu energia, cu gazele, cu toate utilităţile, lucru care a afectat rentabilitatea. Dacă unitatea nu ar fi fost susţinută de compania  Confind, care face echipament petrolier, cel mai probabil că aceasta ar fi fost închisă până acum”, a precizat Ioan Simion.

Antreprenorul a oprit investitiile în spital şi se concentrează în prezent pe consolidarea activităţii medicale din instituţie.

”Cheia dezvoltării unei unităţi, care să asigure un act medical corect şi eficient, o reprezintă concurenţa”, consideră Ioan Simion.

SanConfind a încheiat 2022 cu afaceri de 24,5 milioane lei şi pierderi de 3,6 milioane lei, la un număr de 175 de angajati.

În acelaşi timp, compania Confind, specializată în Fabricarea de constructii metalice si parti componente ale structurilor metalice, a avut o cifră de afaceri de 275 milioane lei şi un profit net de 34 milioane lei, cu un total de 782 angajati.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
medici,
spital,
campina

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.