Investitorii crypto s-au întors cu picioarele pe pământ: „Cum să cumperi aur” doboară recorduri în topul căutărilor Google pe măsură ce jucătorii din universul criptomonedelor s-au săturat de volatilitatea activelor digitale şi caută o opţiune mai sigură pentru banii lor

Autor: Iulian Tenchiu Postat la 25 aprilie 2023 262 afişări

Investitorii crypto s-au întors cu picioarele pe pământ: „Cum să cumperi aur” doboară recorduri în topul căutărilor Google pe măsură ce jucătorii din universul criptomonedelor s-au săturat de volatilitatea activelor digitale şi caută o opţiune mai sigură pentru banii lor

Căutările pe Google pe subiecte precum „cum să cumperi aur” sau „cum să investeşti în aur” au atins un nivel record în aprilie, pe măsură ce tot mai mulţi investitori din industria cripto s-au săturat de volatilitatea monedelor digitale  şi caută să-şi mute banii în active sigure, scrie The Wall Street Journal.

„Pentru o lungă perioadă de timp, m-am gândit: Aur şi argint? Asta e cam învechit, dar poate funcţiona. Sigur, nu o să devin bogat investind în aur, dar banii mei vor rămâne acolo atunci când vremurile devin incerte”, a declarat Mitch Day, un investitor în cripto.

Loviţi de scăderile abrupte înregistrate de foarte multe criptomonede, unii investitori care au predicat în trecut despre independenţa industriei cripto faţă de bănci, au decis să facă un pas înapoi de la discursul lor şi să investească în aur.

 SPDR Gold Shares, unul dintre cele mai mari fonduri de aur din lume, a bifat o creştere de 20% în ultimele şase luni, în contexul în care tot mai mulţi investitori au început să se refugieze în lume activelor sigure.

Spre comparaţie, Bitcoin a pierdut aproximativ jumătate din valoarea sa de la sfârşitul anului 2021, precum şi o mare parte din tot entuziasmul care se formase în jurul său.

Prăbuşirea FTX a zdrobit şi mai mult efervescenţa şi a aruncat în aer promotori mari din industria cripto, precum Tom Brady, Kim Kardashian sau Shaquille O'Neal, care au promovat din greu „minunile” industriei, iar la final nu s-au ales cu aproape nimic.

Firmele de criptomonede au cheltuit anul trecut peste 70 de milioane de dolari pentru a difuza reclame la Super Bowl. Anul acesta, nu a fost difuzată nici măcar una.

Criptomonedele, prezentate de marii jucători din industrie ca fiind viitorul investiţiilor, au nevoie de foarte mult timp pentru a putea fi considerate o investiţie serioasă.

Valoarea de piaţă actuală a tuturor criptomonedelor se ridică la aproximativ 1,2 trilioane de dolari, potrivit CoinMarketCap.

Fiind unul dintre cele mai vechi active din lume, aurul are o valoare totală estimată la 14,5 trilioane de dolari, potrivit datelor grupului industrial World Gold Council.

Mai mult, aurul are o istorie de mii de ani în spate şi este o activă care nu lipseşte din portofoliul investitorilor, fiind apreciat pentru stabilitatea sa şi acoperirea pe care o oferă împotriva inflaţiei.

Investitorii ştiu că aurul nu „îi  va aduce pe Lună”, aşa cum spuneau marii promotori cripto, referindu-se la o ascensiune spectaculoasă a preţului pentru anumite criptomonede, dar totodată, ştiu că în vremuri tulburi aurul este răspunsul.

Bitcoin şi aurul împart câteva calităţi comune: Ambele active sunt minate, niciuna dintre ele nu e prea prietenoasă cu portofelul, şi nu pot fi folosite pentru a-ţi face plinul la maşină, pentru a-ţi lua de mâncare sau a plăti pentru un film la cinema.

„Cu toate acestea, când vorbeşti despre aur ştii că la finalul zilei îţi poţi ţine averea în mâini şi că nu reprezintă doar nişte cifre pe un ecran”, a mai spus Mitch Day.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
aur,
active,
investitori,
bani,
cautare,
cautari

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.