Intra în faliment o altă companie uriaşă de asigurări din România?

Postat la 27 iulie 2016 1178 afişări

Intra în faliment o altă companie uriaşă de asigurări din România?

 Consiliul Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) se întruneşte astăzi, potrivit unor surse oficiale, pentru a decide intrarea în faliment a Carpatica Asig, companie în activitate care inclusiv la această ora poate vinde poliţe de asigurare. Firma are afaceri de 130 mil. euro anual şi 500 de angajaţi, iar falimentul acesteia este al doilea cel mai mare după falimentul Astra Asigurări, companie cu afaceri de 200 de mil. euro anual. Având în vedere că cele companii aveau afaceri cumulate de peste 300 mil. euro, aceasta înseamnă că 15% din piaţa de asigurări cu o valoare de 2 miliarde de euro pe an şi aproape 40% din piaţa RCA intră în faliment.

 Ambele companii cu capital autohton au fost într-o formă sau altă sub supravegherea ASF în ultimii 2 ani şi având în vedere că poliţele de asigurări au o scadenţă anuală se pune întrebarea de ce portofoliile nu s-au putut ajusta prin majorări repetate de prime astfel încât să poate fi constituite din timp rezervele.

 Atât în cazul Astra, cât şI în cazul Carpatica, ASF a invocat nesatisfacerea cerinţelor de prudenţialitate privind capitalul şi solvabilitatea, dar nu a luat nicio măsură pentru restructurarea portofoliului şi reducerea cheltuielilor. În ambele cazuri nu este clar de ce nu au fost luate măsuri pentru restructurarea portofoliului şi reducerea cheltuielilor şi s-a cerut numai aport de capital.

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.