Internetul va avea 2 miliarde de utilizatori pana la finalul acestui an

Autor: Roxana Cristea Postat la 21 octombrie 2010 60 afişări

Daca internetul ar fi fost o tara, ar fi inregistrat o crestere exploziva a populatiei. Numarul oamenilor care au acces la internet s-a dublat in ultimii cinci ani si se asteapta ca acesta sa creasca la pana doua miliarde de utilizatori pana la finalul lui 2010, potrivit unui raport lansat de catre Natiunile Unite.

Raportul este intocmit de catre Uniunea Internationala a Telecomunicatiilor (ITU) din Geneva si estimeaza ca 71% din populatia care se afla in tarile industrializate va avea acces la internet pana la sfarsitul anului, iar 65% din aceasta se va putea conecta de acasa.

In tarile dezvoltate, unde internetul poate fi accesat in librarii, scoli, cafenele, parcuri sau alte locuri publice, doar 21% din populatie are acces la internet, 13,5% din aceasta accesand internetul de acasa. In tarile dezvoltate, utilizarea internetului se extinde cel mai repede, potrivit studiului. Din cei 226 de milioane de noi utilizatori de internet din 2010, ITU estimeaza ca 162 de milioane provin din natiunile dezvoltate.

Potrivit studiului 65% din europeni acceseaza internetul, comparativ cu 9,6% dintre africani. In plus, 22% din populatia din Asia si 25% din cea din Orientul Mijlociu are acces la internet, potrivit washingtonpost.com.

De asemenea, ITU a descoperit de asemenea ca utilizarea telefoanelor mobile ramane mai predominanta ca accesul la internet. La nivel mondial 90% din populatie are acces la o retea mobila iar 68% din populatia din tarile dezvoltate este acoperita. Intr-adevar din cele 5,3 miliarde de abonamente noi de telefonie mobila create in 2010, 3,8 miliarde provin din tarile dezvoltate. Nu s-a masurat inca ce procent din aceste telefoane pot avea acces la internet. In plus, la nivel mondial sunt 940 de milioane de persoane care utilizeaza 3G, comparat cu 72 de milioane in 2005.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
internet,
utilizatori,
/actualitate/internetul-va-avea-2-miliarde-de-utilizatori-pana-la-finalul-acestui-an-7515819
7515819
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.