Informarea despre HPV intră în strategia de marketing a Roche

Autor: Razvan Muresan Postat la 13 mai 2013 57 afişări

Divizia de Diagnostic a companiei Roche Romania a lansat siteul www.totuldesprehpv.ro adresat celor interesati sa afle informatii despre Human Papiloma Virus (HPV) si cancerul de col uterin, in doua sectiuni - una pentru medici si una pentru paciente.

Informarea despre HPV intră în strategia de marketing a Roche

Sectiunea dedicata medicilor contine informatii despre noutati din domeniul cercetarii privind importanta testarii HPV in screening-ul cancerului de col uterin. Sunt prezentate si rezultatele studiului ATHENA, cel mai amplu studiu clinic realizat in SUA, in care au fost inrolate peste 47 000 de femei si care a evaluat performantele testului cobas® HPV in screening-ul cancerului de col uterin. In ceea ce priveste sectiunea pentru paciente aici femeile pot gasi informatii utile privind RISCUL de cancer de col uterin precum si importanta testarii HPV de risc crescut.

Pe www.totuldesprehpv.ro este disponibil si un calculator de RISC cu ajutorul caruia medicul poate estima, in functie de rezultatul testului Pap si al testului cobas® HPV, RISCUL pacientei de a avea leziuni precanceroase.

România prezintă cea mai mare incidenţă şi mortalitate datorată cancerului de col uterin, din  Uniunea Europeană, 3 402 femei fiind diagnosticate anual cu această boală iar 2 005 mor în fiecare an în ţara noastră, datorită acestui tip de cancer2. În prezent, este pe deplin acceptat faptul că aceasta boală este cauzată de infecţia persistentă cu genotipurile HPV de risc crescut şi în special HPV16 şi 18.

În aprilie 2012, specialiştii au realizat un ghid privind screening-ul cancerului de col uterin, prin care se recomandă realizarea ambelor teste: Babeş – Papanicolau şi HPV de risc crescut în cazul femeilor între 30 – 65 de ani, pentru depistarea cât mai exactă a riscului de cancer de col uterin2.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
cancer,
risc,
informatii,
medici,
diagnostic
/actualitate/informarea-despre-hpv-intra-in-strategia-de-marketing-a-roche-10875627
10875627
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.