Informare meteorologică: până vineri vor fi intensificări ale vântului în cea mai mare parte a ţării

Autor: Petru Mazilu Postat la 27 martie 2024 21 afişări

Administraţia Naţională de Meteorologie anunţă că până vineri, inclusiv, vor fi intensificări ale vântului în cea mai mare parte a ţării. Meteorologii au emis o informare meteorologică. De asemenea, ei au redactat două avertizări cod galben de vânt valabile în special în zonele montane.

Informare meteorologică: până vineri vor fi intensificări ale vântului în cea mai mare parte a ţării

Informarea meteorologică este valabilă de miercuri, la ora 10.00, până vineri, la ora 21.00. Potrivit ANM, în intervalul menţionat, temporar vor fi intensificări ale vântului în cea mai mare parte a ţării, cu viteze în general de 45...55 km/h, iar la munte rafalele vor depăşi 60...70 km/h. Va ploua îndeosebi în vestul, centrul şi nordul ţării, unde local vor fi cantităţi de apă de 10...15 l/mp, favorizând topirea stratului de zăpadă de la munte.

Meteorologii au emis şi o avertizare cod galben de vânt valabilă miercuri, în intervalul orar 10.00-22.00. Vântul va avea intensificări în Banat, sudul Crişanei, în cea mai mare parte a Moldovei, în Carpaţii Meridionali şi de Curbură. Vor fi viteze în general de 55...65 km/h, iar la altitudini mari în zonele montane, rafalele vor depăşi 90 km/h, scrie în avertizare.

Un alt cod galben va fi în vigoare începând de miercuri, la ora 22.00, până joi, la ora 10.00. Vântul va avea intensificări în Banat, sudul Crişanei şi în Carpaţii Meridionali. Vor fi viteze în general de 55...65 km/h, iar la altitudini mari în zonele montane, rafalele vor depăşi 90 km/h, au precizat meteorologii.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
vânt,
avertizare,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.