Industria media se pregăteşte de un nou IPO: Yahoo va reveni pe pieţele publice, potrivit directorului general Jim Lanzone

Autor: Andrei Şerbănescu Postat la 04 iulie 2023 15 afişări

Industria media se pregăteşte de un nou IPO: Yahoo va reveni pe pieţele publice, potrivit directorului general Jim Lanzone

Yahoo Inc. intenţionează să revină pe pieţele publice, a declarat directorul general Jim Lanzone, raportează Bloomberg.

Firma de media online se situează în continuare în top cinci la nivel mondial în ceea ce priveşte traficul şi va continua să rămână agresivă în urmărirea oportunităţilor de fuziuni şi achiziţii, a spus Lanzone.

Compania, deţinută de Apollo Global Management Inc. a fost nevoită să navigheze într-o perioadă dificilă pentru cheltuielile online, în condiţiile în care agenţii de publicitate încearcă să evalueze sentimentul de descurajare al consumatorilor din ultima perioadă. Yahoo este „pregătită din punct de vedere financiar, are un bilanţ extraordinar şi este foarte profitabilă", a declarat Lanzone pentru FT, reluând comentariile făcute în februarie, când a redus numărul de locuri de muncă şi a restructurat divizia sa de tehnologie publicitară.

Apollo a cumpărat Yahoo în 2021 şi a văzut o ofertă publică iniţială ca fiind „un rezultat destul de probabil", potrivit partenerului său Reed Rayman. Activitatea de IPO în sectorul tehnologic s-a intensificat semnificativ în acest an, SoftBank Group Corp. pregătind o ofertă Arm, în timp ce Alibaba Group Holding Ltd. s-a divizat în şase unităţi, dintre care cinci ar putea urmări IPO-uri.

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
publicare,
yahoo,
director general,
ipo,
revenire,
piata

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.