India: A început cel mai mare scrutin din lume, circa un miliard de alegători vor vota până în iunie

Autor: Mediafax Postat la 19 aprilie 2024 14 afişări

India: A început cel mai mare scrutin din lume, circa un miliard de alegători vor vota până în iunie

Cel mai mare scrutin din lume a început vineri în India. Aproape un miliard de alegători sunt aşteptaţi la urne. Alegerile sunt organizate în etape şi se vor încheia în iunie.

Conform cifrelor oficiale, 968 de milioane de indieni au drept de vot. Alegerile din India vor ţine şapte săptămâni de vineri, 19 aprilie, până pe 1 iunie. Buletinele de vot vor fi numărate pe 4 iunie, potrivit Reuters.

Alegerile sunt organizate în şapte etape, cea mai mare fiind vineri. 166 de milioane de alegători din 102 circumscripţii din 21 de state şi teritorii sunt aşteptaţi vineri la urne.

Favoriţii alegerilor sunt prim-ministrul Narendra Modi şi partidul său BJP. Acesta ar putea bifa o performanţă istorică prin obţinerea celui de al treilea mandat consecutiv. În acest scenariu, Modi va fi al doilea prim-ministru indian care este ales de trei ori la rând.

Guvernanţii speră să câştige alegerile ca urmare a creşterii economice, a popularităţii lui Modi şi a naţionalismului hindus. În schimb, opoziţia este fragmentată şi îl acuză pe Modi că a instituit un regim dictatorial.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
india,
alegeri,
alegatori,
crestere

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.