Incredibil. Una dintre cele mai puternice ţări europene vrea să legalizeze vânzarea de cocaină

Autor: Tiberiu Sabo Postat la 20 decembrie 2023 157 afişări

Incredibil. Una dintre cele mai puternice ţări europene vrea să legalizeze vânzarea de cocaină

Un proiect de lege care prevede permiterea vânzării de cocaină pentru ”uz recreaţional” este analizat în Elveţia. Elveţia este unul dintre cei mai mari consumatori de cocaină din Europa.

La Zurrich, în Elveţia, se examinează un proiect de lege pilot care prevede permiterea vânzării de cocaină pentru ”uz recreaţional”. O abordare aparte a războiului împotriva drogurilor, care pară să nu mai fi fost întâlnită în altă parte, notează Reuters.

Potrivit sursei citate, parlamentul elveţian a susţinut ideea, demers care însă trebuie să treacă peste opoziţia autorităţilor oraşului şi care va necesita, de asemenea, o modificare a legislaţiei naţionale.

În altă ordine de idei, politica în materie de droguri în întreaga lume evoluează. Spre exemplu, statul american Oregon a dezincriminat posesia unor cantităţi mici de cocaină în 2021, în favoarea tratamentului antidrog.

Multe ţări europene, printre care Spania, Italia şi Portugalia, nu mai prevăd pedepse cu închisoarea pentru posesie de droguri, inclusiv cocaină, deşi niciuna nu a mers atât de departe ca propunerea aflată în discuţie în Elveţia.

Elveţia îşi reexaminează poziţia faţă de acest drog după ce unii politicieni şi experţi au criticat interdicţiile totale ca fiind ineficiente.

Potrivit sursei citate, în Elveţia se înregistrează unul dintre cele mai ridicate niveluri de consum de cocaină din Europa.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
elveţia,
droguri,
zurrich

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.