Incredibil. Un cunoscut miliardar american tocmai a fost ARESTAT. Acesta poate distruge şi clubul de fotbal european renumit pe care îl deţine

Postat la 27 iulie 2023 56 afişări

Incredibil. Un cunoscut miliardar american tocmai a fost ARESTAT. Acesta poate distruge şi clubul de fotbal european renumit pe care îl deţine

Joe Lewis, miliardarul din spatele clubului Tottenham Hotspur, a fost arestat în SUA pentru insider trading, ceea ce pune sub semnul întrebării viitorul acţionariat al clubului de fotbal londonez, scrie Bloomberg.

Spurs a fost ţinta mai multor încercări de preluare în ultimii ani, însă ofertele au eşuat din cauza preţului şi a structurii tranzacţiei, potrivit unor persoane familiarizate cu această chestiune.

Preşedintele Qatar Sports Investments, Nasser Al-Khelaifi, a purtat discuţii cu Daniel Levy, omologul său de la Tottenham, cu privire la posibila achiziţie a unei participaţii la club, a relatat Bloomberg în ianuarie.

QSI este în continuare interesată de o participaţie minoritară, dar orice tranzacţie depinde de o evaluare adecvată, potrivit unei persoane familiare cu această chestiune. Tottenham a negat în trecut că doreşte o vânzare integrală a clubului.

Nu este clar cum va continua acum o eventuală vânzare. Procurorii americani l-au acuzat pe Joe Lewis insider trading (tranzacţionarea acţiunilor la bursă pe baza unor informaţii despre companie care nu au fost făcute publice – n.r) .

Fondatorul firmei de investiţii Tavistock Group, în vârstă de 86 de ani, se confruntă cu mai mult de o duzină de acuzaţii, inclusiv fraudă cu valori mobiliare. Avocaţii care îl reprezintă pe Lewis au negat acuzaţiile.

Nici Tottenham, nici holdingul său, ENIC Sports Inc, nu figurează în rechizitoriu.

„Aceasta este o chestiune legală care nu are legătură cu clubul şi, ca atare, nu avem niciun comentariu”, a precizat Tottenham Hotspur într-o declaraţie trimisă prin e-mail.

Regulile Premier League prevăd că un proprietar cu o condamnare nu poate controla un club de fotbal, nici măcar indirect. Anul trecut, aceasta l-a forţat pe Roman Abramovici să vândă Chelsea FC, după ce oligarhului i-au fost impuse sancţiuni în urma invaziei Rusiei în Ucraina.

„Nu aş fi surprins dacă aceste evenimente vor stârni un interes oportunist de preluare a clubului Tottenham Hotspur. Mulţi potenţiali cumpărători şi-au manifestat interesul în trecut, iar pe fondul celor mai recente evenimente, ei ar putea deveni din nou interesaţi” a declarat Jonny Gray, director general senior pentru grupul de consultanţă Ankura.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
american,
arestare,
club

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.