INCIDENT GRAV la metrou: O garnitură a rupt parapetul de protecţie, două vagoane au sărit de pe şine. Vatmanul a fost rănit/ Anunţul Metrorex | FOTO

Postat la 26 ianuarie 2019 731 afişări

INCIDENT GRAV la metrou: O garnitură a rupt parapetul de protecţie, două vagoane au sărit de pe şine. Vatmanul a fost rănit/ Anunţul Metrorex | FOTO

Un incident grav a avut loc sâmbătă dimineaţă la depoul de metrou Berceni, o garnitură care gara la capăt de linie a rupt parapetul de protecţie, iar două vagoane au sărit de pe şine şi sunt supendate la aproximativ doi metri înălţime faţă de nivelul terasamentului, anunţă ISU Bucureşti-Ilfov.

Dumitru Şodolescu, directorul general al Metrorex, a explicat că, sâmbătă, un tren metrou s-a lovit de un parapete, în depoul Berceni, din cauza condiţiilor meteorologice.

„Este destul de prematur să vă spun ce s-a întâmplat. Nu l-am putut gara, în hală, din cauza condiţiilor meteo. S-au făcut manevre pentru a-l introduce în depou. Din păcate, trenul de metrou a intrat în tracţiune şi a tras după el locomotiva. (...) Trebuia garat afară. Nu l-am putut gara afară din cauza gheţii. S-a luat decizia să fie garant în depou. Acum este în zona vestiarelor. Am difuzat toate informaţiile şi se desfăşoară operaţiunile, cercetarea conform operaţiunilor legale în vigoare. N-aş zice că este defecţiune tehnică. S-ar putera să fie o manevră greşită. (...) Vatmanul prezenta o contuzie şi preventiv a fost dus la Spitalul Baltasar. Dispecerul, conform procedurilor, a anunţat ISU - nu avea de unde să ştie dacă s-a întâmplat ceva. ISU a ajuns foarte repede şi s-a ajuns la concluzia să fie transport la spital. Nu ştiu (cât experienţă are mecanicul de locomotivă - n.red.), dar toţi mecanicii de locomotivă sunt cu experienţă. Nu ştiu (cât le va relua să repună trenul în circulaţie - n.red.). Circulaţia se desfăşoară normal”, a afirmat Dumitru Şodolescu, directorul general al Metrorex, sâmbătă, într-o intervenţie telefonică, la Antena 3.

Citiţi mai mult pe mediafax.ro.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
metrou,
anunt,
grav,
metrorex

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.