Încetinirea economică a Chinei se răsfrânge asupra întregii Asii. Coreea de Sud se află în cea mai lungă criză din anii '70 în ceea ce priveşte industria prelucrătoare

Autor: Ştefan Stan Postat la 03 septembrie 2023 99 afişări

Încetinirea economică a Chinei se răsfrânge asupra întregii Asii. Coreea de Sud se află în cea mai lungă criză din anii '70 în ceea ce priveşte industria prelucrătoare

Încetinirea creşterii economice a Chinei generează avertismente de contagiune în Asia, deoarece scăderea cererii de consum şi încetinirea producţiei afectează ţările vecine care au legături strânse cu cea de-a doua economie a lumii, scrie FT.

În Coreea de Sud, criza din industria prelucrătoare a ajuns la cea mai lungă perioadă din aproape o jumătate de secol, în timp ce alţi mari exportatori din Asia de Est sunt, de asemenea, afectaţi de încetinirea cererii.

Coreea de Sud, a patra economie ca mărime din Asia, este considerată un indicator pentru lanţul de aprovizionare cu tehnologie din regiune, care a contribuit la susţinerea creşterii globale timp de decenii.

Exporturile ţării au scăzut în iulie în cel mai rapid ritm din ultimii peste trei ani, în special din cauza livrărilor mai mici de cipuri pentru calculatoare către China, în timp ce indicii directorilor de achiziţii au arătat vineri că activitatea fabricilor a scăzut în august pentru a 14-a lună consecutivă, cea mai lungă scădere din istoria sondajului.

Citirile din Japonia - unde activitatea a scăzut pentru a cincea lună consecutiv - şi Taiwan au indicat, de asemenea, o contracţie a producţiei fabricilor şi au remarcat o cerere externă mai slabă.

Îngrijorările s-au intensificat în ultimele săptămâni după ce economia chineză s-a retras în deflaţie, alimentând temerile legate de consumul slab, de slăbirea monedei, de un sector imobiliar şubred şi de nivelurile nesustenabile ale datoriei guvernamentale locale.

Ca un semn că încetinirea cererii globale afectează şi mai mult economia chineză, sectorul manufacturier din China s-a contractat pentru a cincea lună consecutiv în august, potrivit datelor oficiale publicate joi.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
incetinire,
scadere

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.