Încă un gigant din IT a inventat un asistent cu inteligenţă artificială pentru care să taxeze lunar clienţii

Autor: Adrian Seceleanu Postat la 16 aprilie 2024 33 afişări

Încă un gigant din IT a inventat un asistent cu inteligenţă artificială pentru care să taxeze lunar clienţii

Adobe a precizat că preţul abonamentului pentru această funcţie este o taxă de "acces timpuriu" şi se va schimba în viitor.

Gigantul american Adobe, care a obţinut în 2023 venituri de peste 18 mld. dolari din abonamente – 94% din veniturile sale totale, a inventat un nou serviciu pentru care clienţii să plătească lunar: un asistent bazat pe inteligenţă artificială căruia utilizatorii îi pot pune întrebări despre conţinutul documentelor deschise, denumit Acrobat AI.

Abonamentele lunare pentru Acrobat AI încep de la 4,99 dolari. Ca parte a lansării, Adobe a lansat, de asemenea, o versiune mobilă gratuită a instrumentului în versiune beta, care poate răspunde la comenzi vocale, oferind serviciul inclusiv prin extensiile de pe browserele Microsoft Edge şi Google Chrome.

Adobe a precizat că preţul abonamentului pentru această funcţie este o taxă de "acces timpuriu" şi se va schimba în viitor.

Anunţat pentru prima dată şi lansat în versiune beta în februarie, asistentul AI al Adobe răspunde la întrebările utilizatorilor cu privire la PDF-uri şi alte documente din Acrobat folosind o interfaţă chatbot pentru a localiza informaţii specifice, a genera rezumate şi a furniza citate extrase din text.

Adobe a precizat că instrumentul poate fi utilizat de contribuabili care analizează documente, de consumatori care se confruntă cu termeni necunoscuţi din contracte de servicii şi de studenţi care compilează ghiduri de studiu din materiale academice.

Abhigyan Modi, vicepreşedinte senior al grupului de produse pentru documente al Adobe, a declarat pentru CNBC că firma lucrează la extinderea capacităţii asistentului de a sprijini utilizatorii care lucrează pe baza mai multor documente în acelaşi timp.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.