Împreună pentru aceeaşi cauză

Autor: Ioana Mihai Postat la 08 iunie 2012 60 afişări

Habitat for Humanity România şi Asociaţia PRISPA desfăşoară o acţiune comună de voluntariat. În total, 30 de voluntari făcând parte din ambele echipe se vor lucra împreună la proiectul PRISPA şi pe şantierul Habitat din Ploieşti.

Acţiunea are rolul de a asigura o înţelegere reciprocă a activităţilor desfăşurate de ambele asociaţii şi va presupune pe lângă activităţi specifice de construcţii şi de teambuilding şi plantarea de brazi în noua comunitate Habitat din Ploieşti.

"Familiile cu venituri reduse au nevoie de locuinţe ale căror costuri de folosire să fie cât mai mici", declară Zamfir Todor, manager proiect, Habitat for Humanity România.

"Pentru noi, parteneriatul cu Habitat for Humanity România reprezintă dorinţa de a ne apropia de ceea ce înseamnă o locuinţă accesibilă în România", spune Adrian Pop, responsabil parteneriate PRISPA.

Asociaţia PRISPA este un grup inter-disciplinar de tineri specialişti care lucrează la un proiect inovator de casă cu care vor concura în acest an la Solar Decathlon Europe 2012, organizat la Madrid.

Solar Decathlon Europe este cel mai important concurs universitar din lume, care promovează utilizarea energiei solare. În concurs, fiecare echipă trebuie să-şi imagineze şi să proiecteze o casă care să fie 100% independentă din punct de vedere energetic, iar ulterior trebuie să obţină toate resursele necesare pentru ca tot ei să o şi construiască. Echipa este formata din 45 de studenţi ai Universităţii de Arhitectură şi Urbanism "Ion Mincu", Universitatea Tehnică de Construcţii Bucureşti, Universitatea Politehnică Bucureşti şi Universitatea de Arte.

Habitat for Humanity România doreşte să folosească expertiza acestora, să evalueze soluţiile aplicate în acest model de casă solară şi să adapteze în construcţiile viitoare rezultatele care asigură cel mai mare impact în viaţa beneficiarilor săi.

Echipa PRISPA foloseşte experienţa Habitat for Humanity în lucrul cu voluntari şi reţeaua de colaboratori creată în cei 16 ani de activitate, pentru a reuşi să construiască prototipul PRISPA cât mai bine şi în timp util. Pe termen lung, Habitat for Humanity România îşi propune să creeze un parc experimental de case, deschis publicului larg, unde zeci de astfel de case prototip, construite de către Habitat şi de parteneri, vor putea fi vizitate şi unde toţi cei interesaţi vor putea organiza întâlniri de studiu, ateliere şi conferinţe pe tema locuirii sustenabile. Casa PRISPA ar putea fi primul prototip al acestui parc experimental.

Habitat for Humanity România a ajutat, până în acest moment, peste 2.300 de familii prin programele desfăşurate în ţară, prin intermediul celor 7 filiale active ale sale din judeţele: Argeş, Bacău, Bihor, Cluj, Dolj, Prahova şi Suceava.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Habitat for Humanity România,
PRISPA
/actualitate/impreuna-pentru-aceeasi-cauza-9723663
9723663
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.