Implanturile cerebrale testate de Elon Musk pe oameni, contestate de cercetători: „Ce se întâmplă dacă Neuralink dă faliment după ce pacienţii au deja dispozitive în creier?„

Postat la 28 ianuarie 2022 153 afişări

Implanturile cerebrale testate de Elon Musk pe oameni, contestate de cercetători: „Ce se întâmplă dacă Neuralink dă faliment după ce pacienţii au deja dispozitive în creier?„

Cercetătorii trag un semnal de alarmă cu privire la intenţia lui Elon Musk de a testa implanturi cerebrale pe oameni, prin intermediul companiei Neuralink. Cu ajutorul unor dispozitive implantate în creier, sub forma unor monede, computerele vor fi  folosind doar cu ajutorul gândurile. Totuşi, acest lucru îi îngrijorează pe oamenii de ştiinţă, ei afirmând că există probleme de morală în cazul acestor studii.

În ciuda planurilor pe care le are cel mai bogat om din lume, oamenii de ştiinţă sunt îngrijoraţi de impactul pe care aceste studii l-ar putea avea asupra participanţilor.

„Nu cred că există suficiente date publice cu privire la implicaţiile de ansamblu ale acestui tip de tehnologie”, a spus dr. Karola Kreitmair, profesor asistent de istorie medicală şi bioetică la Universitatea din Wisconsin-Madison, citată de Daily Beast.

„Îmi fac griji că există această relaţie incomodă între o companie care are profit şi aceste intervenţii medicale care sperăm că se fac pentru a ajuta oamenii”, a adăugat ea.

Săptămâna trecută, Neuralink a anunţat că angajează un director al studiilor clinice pe oameni. Anterior, compania şi-a testat deja implanturile cerebrale pe o maimuţă şi pe porci.

Cititi mai multe pe www.gandul.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
cercetatori,
contestare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.