Îl mai ştiţi pe Dan Bilzerian, „Regele Instagramului”? Ce s-a întâmplat cu averea lui în pandemie

Autor: Ioana Matei Postat la 28 noiembrie 2020 8620 afişări

Îl mai ştiţi pe Dan Bilzerian, „Regele Instagramului”? Ce s-a întâmplat cu averea lui în pandemie

Playboy-ul Instagram, Dan Bilzerian, cunoscut pentru pozele în care este înconjurat de fete şi lux, pare că nu a fost ocolit de pandemia de coronavirus.

Potrivit unor declaraţii financiare ale companiei sale Ignite International Brands, care vine produse pe bază de canabis în Statele

Unite şi Canada, aceasta este aproape falimentară.

Potrivit publicaţiei internaţionale Forbes, compania a pierdut anul acesta 16,3 milioane de dolari şi are o datorie de 37 de milioane de dolari.

Firma lui Bilzerian ar fi pierdut însă în 2019 67 de milioane de dolari - bani pe care el i-a cheltuit în mod ostentativ pe călătorii, modele şi petreceri cu celebrităţi, potrivit unui fost preşedinte al companiei.

Acţiunile Ignite au început să fie tranzacţionate pe bursa canadiană din 2019. (de altfel, cifrele din articol sunt în dolari canadieni)

Bilzerian a încercat să „îndulcească” veştile rele din bilanţul financiar cu o postare pe Twitter, în luna octombrie:

„Uber valorează 80 de miliarde de dolari, nu a avut nicio lună profitabilă de la început şi a pierdut 5 miliarde de dolari într-un singur trimestru al anului trecut.”

Managementul companiei pune insuccesul acestui an pe seama pandemiei.

Compania a anunţat câteva reduceri de costuri - care au afectat şi stilul de viaţă al lui Bilzerian: renunţarea la o proprietate unde chiria era reprezentantă de o sumă de 6 cifre, unde el obişnuia să ţină petreceri. Au renunţat de asemenea la bugetul de marketing - astfel că în loc de petreceri în Las Vegas şi Los Angeles, au făcut tranziţia spre o strategie social media.

În primele 6 luni ale anului, compania a cheltuit 9,2 milioane de dolari pe cheltuieli administrative, inclusiv plata salariilor şi va cheltui 3 milioane de dolari pentru spaţiile închiriate.

Averea lui Dan Bilzerian este estimată la 200 de milioane de dolari. El este un tânăr investitor american, actor şi jucător de jocuri de noroc, cunoscut însă mai ales pentru postările sale pe Instagram, unde are peste 32,6 de milioane de urmăritori. De altfel, s-a autointitulat „Rege al Instagramului”. Bilzerian s-a născut în Tampa Bay, Florida şi s-a alăturat Marinei americane în 1999. A fost însă exclus din program după o neînţelegere cu unul dintre superiorii lui cu câteva săptămâni înainte de absolvire.

Fiecare postare a acestuia atrage mii de like-uri comentarii care-i laudă stilul de viaţă extravagant şi alţii care-l condamnă. În foarte multe fotografii este înconjurat de femei semi-dezbrăcate în club sau în diferite locuri exotice. Acesta a spus într-un interviu pentru GQ că motivul pentru care se comportă aşa este faptul că atunci când era mic nu a primit destulă atenţie. "Astă cred că este motivul pentru care mă comport aşa", a spus el.

Dan este cunoscut astăzi şi pentru abilităţile lui de jucător de poker. A câştigat mai multe turnee, inclusiv unul din care a câştigat 10,8 milioane de dolari după ce a jucat un singur joc de poker Heads-Up, cu mize cuprinse între 5.000 şi 10.000 de dolari. După ce a câştigat, Bilzerian a zburat cu un avion privat spre Mexic pentru a sărbători.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.