Huawei lansează un telefon şi mai puternic, în timp SUA investighează progresul tehnologic al companinei în ciuda sancţiunilor

Autor: Daniel Belu Postat la 11 septembrie 2023 153 afişări

Huawei lansează un telefon şi mai puternic, în timp SUA investighează progresul tehnologic al companinei în ciuda sancţiunilor

Huawei a adăugat vineri un nou model de top la controversata sa familie de smartphone-uri Mate 60, punând în vânzare în China modelul Mate 60 Pro+, conform CNBC,

Firma cu sediul la Shenzhen oferă online acest telefon modernizat, echipat cu mesagerie prin satelit şi mai multă memorie decât Mate 60 Pro, pentru un avans de 1.000 de yuani (140 de dolari) şi a promis livrarea cel târziu până la 9 octombrie. Pro+ adaugă o opţiune de stocare maximă de 1 terabyte şi 4 GB mai multă memorie decât la modelul Pro, care se vinde la 6.999 yuani. Acţiunile furnizorilor Huawei au crescut vertiginos până la limita zilnică de 10% pe bursele chinezeşti.

Mate 60 Pro a atras atenţia internaţională pentru procesorul său şi alte componente fabricate în China, un semn al progresului ţării în dezvoltarea capacităţilor tehnologice interne. De asemenea, modelul îmbunătăţit Pro+ se conectează la sistemul de mesagerie prin satelit Beidou al Chinei, un punct de mândrie naţională. Mult timp subiectul sancţiunilor comerciale impuse de SUA, Huawei şi producătorul său de cipuri, Semiconductor Manufacturing International Corp. par să fi făcut un pas important în îmbunătăţirea producţiei de cipuri în China, cu un model de 7 nanometri care alimentează cele mai recente telefoane mobile.

Departamentul de Comerţ al SUA, care este autorul majorităţii sancţiunilor impuse Huawei şi SMIC, a declarat că investighează noua tehnologie de semiconductori a Huawei. Şefa sa, Gina Raimondo, se afla într-o vizită în China atunci când Mate 60 Pro a fost pus brusc în vânzare, fără nici-o pregătire de marketing din partea Huawei.

În mod similar, Pro+ a apărut fără marketingul şi publicitatea tipice care însoţesc o lansare a unui produs important. Un scurt videoclip de prezentare postat pe contul Weibo al Huawei a prezentat un dispozitiv foarte asemănător cu vărul său mai mic, cu aceeaşi cameră foto din spate supradimensionată.

Noile dispozitive au stârnit o revărsare de sentimente naţionaliste pe reţelele de socializare chinezeşti şi au fost preluate de agenţiile de ştiri naţionale care au prezentat progresele Huawei ca pe o victorie împotriva sancţiunilor.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
huawei,
sanctiuni,
telefon,
modernizare,
china

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.