Hong Kong opreşte vaccinarea cu Pfizer / BioNTech COVID-19, investighează modul de ambalare

Autor: Dorin Oancea Postat la 24 martie 2021 48 afişări

Autorităţile din Hong Kong au oprit miercuri utilizarea vaccinului COVID-19 dezvoltat de Pfizer şi BioNTech ca măsură de precauţie, din cauza ambalajului, anunţăReuters.

Hong Kong opreşte vaccinarea cu Pfizer / BioNTech COVID-19, investighează modul de ambalare

Suspendarea vine pe fondul unei derulări lente a programului de vaccinare din cauza încrederii în scădere în vaccinul Sinovac Biotech Ltd din China şi a temerilor de reacţii adverse.

"Din motive de precauţie, vaccinarea trebuie suspendată imediat în perioada anchetei", a declarat guvernul oraşului într-un comunicat, referindu-se la Pfizer / BioNTech.

Oraşul a început să vaccineze locuitorii cu doze de la Sinovac în februarie şi a început să ofere varianta dezvoltată de Pfizer şi partenerul BioNTech în martie.

Pfizer / BioNTech a fost preferat de locuitori, numărul de rezidenţi care au rezervat vaccinul fiind mai mult decât dublul celor care au rezervat Sinovac în ultima săptămână, potrivit cifrelor guvernului.

Oraşul a declarat într-o declaraţie marţi că a primit o notificare de la Fosun Industrial (Hong Kong), distribuitorul vaccinului Pfizer / BioNTech din Hong Kong şi Macao, că a găsit defecte de ambalare într-un lot de vaccinuri. problemele sunt legate de închiderea flacoanelor.

„BioNTech şi Fosun Pharma nu au niciun motiv să creadă că siguranţa produselor este expusă riscului”, a spus guvernul.

Cu toate acestea, vaccinările din cele două loturi de vaccinuri Pfizer / BioNTech procurate de Hong Kong au fost suspendate şi toate centrele comunitare de vaccinare au încetat să mai utilizeze vaccinul până la o nouă notificare, a spus guvernul.

Şi Macao a declarat miercuri că suspendă vaccinul Pfizer / BioNTech din cauza defectului de ambalare.

Într-un incident separat, guvernul din Hong Kong a declarat că a închis o clinică privată care administra vaccinuri COVID-19 după ce un medic a „încălcat un acord” în cadrul programului de inoculare al oraşului.

Radiodifuzorul RTHK a raportat că medicul a recomandat oamenilor să ia mai degrabă vaccinul Pfizer / BioNTech decât Sinovac, datorită unei mai bune reputaţii internaţionale a primului.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
hong kong,
vaccinare,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.