Harta locuinţelor noi: În doar 15 judeţe s-au construit mai mult de 1.000 de locuinţe anul trecut

Autor: Radu Racu Postat la 01 iunie 2013 92 afişări

Judeţul Ilfov, care cuprinde localităţile din jurul Capitalei, a rămas în 2012 regiunea cu cele mai multe case noi construite, în timp ce pe poziţia a doua a urcat Constanţa, judeţ care a depăşit anul trecut Clujul şi Suceava într-un top al construcţiei de locuinţe, o piaţă ce a scăzut în 2012 cu 3,1%, la 44.016 unităţi.

Numărul locuinţelor noi finalizate anul trecut în România a continuat să scadă, confirmând trendul din ultimii ani, însă declinul este cel mai redus de la începerea crizei, reiese din anuarul locuinţelor publicat de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Constructorii au dat anul trecut în folosinţă 44.016 locuinţe noi, cu 3,1% mai puţin faţă de anul precedent. Ritmul de scădere a pieţei a fost încetinit pe fondul creşterii numărului de locuinţe finalizate în unele judeţe, cum este Gorjul, cu un avans de 125%, dar şi a proiectelor cu bani publici, care au revenit pe plus.

„Începând de anul trecut s-a văzut mai multă mişcare pe piaţa imobiliară din regiune. Gorjul a înregistrat o creştere datorită locuinţelor sociale construite din bani publici, începute acum mai mulţi ani, dar care au fost finalizate în 2012. Primăriile din Târgu-Jiu şi Târgu-Cărbuneşti au construit cele mai multe locuinţe sociale“, afirmă Daniel Raos, director interimar al Direcţiei de Arhitectură şi Urbanism din cadrul Consiliului Judeţean Gorj.

Toate stirile sunt pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
locuinte,
Business construct,
investitii
/actualitate/harta-locuintelor-noi-in-doar-15-judete-s-au-construit-mai-mult-de-1-000-de-locuinte-anul-trecut-10916298
10916298
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.