Hannibal din secolul 21? Preşedintele unui stat african ameninţă că va trimite 20.000 de elefanţi în Germania. Mokgweetsi Masisi: "Nu este o glumă"

Postat la 03 aprilie 2024 72 afişări

Hannibal din secolul 21? Preşedintele unui stat african ameninţă că va trimite 20.000 de elefanţi în Germania. Mokgweetsi Masisi: "Nu este o glumă"

Preşedintele Botswanei, Mokgweetsi Masisi, a ameninţat că va trimite 20.000 de elefanţi în Germania, în contextul în care cele două ţări se ceartă pe tema importului de trofee de vânătoare.

"Nu este o glumă", a declarat marţi preşedintele pentru tabloidul german BILD.

Masisi a atacat guvernul federal german, şi în special ministerul mediului, condus de ministrul Verzilor, Steffi Lemke, pentru că a încercat să interzică importul de trofee, în ciuda suprapopulării de elefanţi din Botswana.

"Este foarte uşor să stai la Berlin şi să ai o opinie despre afacerile noastre din Botswana. Noi plătim preţul pentru a păstra aceste animale pentru lume", a declarat el.

Botswana, care găzduieşte aproximativ 130.000 de elefanţi, potrivit preşedintelui, a trimis deja 8.000 de elefanţi în Angola. "Am dori să facem o astfel de ofertă şi Republicii Federale Germania", a anunţat Masisi. "Nu vom accepta un refuz".

"Vrem ca elefanţii noştri să umble liberi. Dacă vă plac atât de mult, atunci vă rugăm să acceptaţi acest cadou din partea noastră", a adăugat el.

Preşedintele Botswanei a descris situaţia elefanţilor din ţara sa ca fiind gravă. Elefanţii distrug culturile şi devastează sate.

De asemenea, el l-a invitat pe ministru mediului de ka Berlin să inspecteze protecţia faunei sălbatice din Botswana. Ţara sa face mai mult "decât orice altă ţară din lume", a subliniat el, adăugând că o măsură de interzicere a importului de trofee ar agrava sărăcia.

Organizaţia pentru drepturile animalelor PETA îl contrazice pe preşedintele din Botswana şi susţine planurile lui de a restricţiona şi, eventual, de a interzice importul, numind vânătoarea de trofee "un hobby al oamenilor bogaţi şi blazaţi care au mai mulţi bani decât morală".

"Sumele îngrozitoare pe care vânătorii amatori le cheltuiesc pentru o excursie de vânătoare nu ajung la populaţia săracă sau la administraţia unui parc naţional, ci aproape exclusiv în buzunarele operatorilor de turism şi ale proprietarilor de ferme de vânătoare", a declarat un purtător de cuvânt al PETA pentru POLITICO.

Botswana ar trebui să interzică complet vânătoarea de trofee şi să se bazeze în schimb pe turismul fotografic pentru a genera venituri, a adăugat purtătorul de cuvânt, subliniind că animalele vii ar face mai mult pentru imaginea ţării.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
presedinte,
refuz,
germania

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.