Guvernul modifică a treia oară ”taxa pe boală”

Autor: Gabriel Pecheanu Postat la 11 aprilie 2024 61 afişări

Guvernul modifică pentru a treia oară „taxa pe boală”, anunţă premierul Marcel Ciolacu. El afirmă că se percepe CASS doar pentru concediile medicale în cazul bolilor obişnuite, a celor ce impun carantină şi reducerea cu 25% a timpului de lucru.

Guvernul modifică a treia oară ”taxa pe boală”

„Am decis pentru a treia oară să reanalizăm subiectul concediilor medicale ca să putem corecta tot ne-a fost semnalat”, spune Marcel Ciolacu.

El precizeazxă că se percepe CASS doar pentru concediile medicale în cazul bolilor obişnuite, a celor ce impun carantină şi reducerea cu 25% a timpului de lucru.

„În rest, toate celelalte indemnizaţii de concediu medical sunt scutite de CASS. Indiferent că e vorba de concediu medical prenatal, pentru îngrijirea copilului bolnav, afecţiuni oncologice sau pentru boli grave ori cronice. Cu alte cuvinte, cei care sunt într-o astfel de situaţie şi au concediu medical vor avea şi venituri mai mari cu valoarea CASS, respectiv 10%”, încheie premierul.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ciolacu,
cass,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.