Guvernnul alocă bani pentru familiile afectate de recenta tragedie de la Odorheiul Secuiesc

Autor: Gabriel Pecheanu Postat la 21 decembrie 2023 25 afişări

Guvernul alocă 36.000 de lei pentru familiile afectate de recenta tragedie de la Odorheiul Secuiesc, anunţă purtătorul de cuvânt al Guvernului, Mihai Constantin. „Este puţinul pe care îl poate face Guvernul în regim de urgenţă în urma acelei tragedii”, adaugă el.

Guvernnul alocă bani pentru  familiile afectate de recenta tragedie de la Odorheiul Secuiesc

„Guvernul a alocat astăzi (joi - n.r.) suma de 915.500 de lei pentru sprijinirea a 208 familii şi persoane singure care se află în situaţii dificile din cauza unor incendii, pagubelor produse de fenomene extreme sau periculoare, de accidente sau de situaţii deosebite din cauza stării de sănătate. Aceste fonduri vor fi acordate şi familiilor afectate de recenta tragedie de la Odorheiul Secuiesc, de la căminul liceului teoretic de acolo”, spune purtătorul de cuvânt al Guvernului, Mihai Constantin.

El precizează că au fost alocaţi pentru cele două fete rănite şi internate câte 8.000 de lei, pentru fata care se află în comă 10.000 de lei şi pentru familia tânărului decedat 10.000 de lei.

„Este puţinul pe care îl poate face Guvernul în regim de urgenţă în urma acelei tragedii. Transmitem condoleanţe şi empatia noastră pentru cei afectaţi de evenimentul de acolo”, încheie Constantin.

O victimă decedată, una cu traumatisme severe, intubată, şi alte două victime conştiente, cu diverse traumatisme, au fost înregistrate luni după-amiaza, în urma prăbuşirii unui perete la internatul Liceului Tamási Áron din Odorheiu Secuiesc, judeţul Harghita.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
constantin,
liceu,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.