Grupul austriac VIG, prezent pe piaţa locală prin Omniasig, Asirom şi BCR Asigurări de Viaţă, a înregistrat în primele nouă luni din 2023 prime brute subscrise de 10,6 miliarde de euro, în creştere cu 11,4%, şi mizează pe un profit net de 700-750 mil.euro pentru întregul an

Autor: Roxana Rosu Postat la 30 noiembrie 2023 44 afişări

Grupul austriac VIG, prezent pe piaţa locală prin Omniasig, Asirom şi BCR Asigurări de Viaţă, a înregistrat în primele nouă luni din 2023 prime brute subscrise de 10,6 miliarde de euro, în creştere cu 11,4%, şi mizează pe un profit net de 700-750 mil.euro pentru întregul an

Vienna Insurance Group (VIG), grupul austriac prezent pe piaţa locală prin intermediul a trei companii de asigurări, respectiv Omniasig, Asirom şi BCR Asigurări de Viaţă, a înregistrat în primele nouă luni din 2023 prime brute subscrise de 10,6 miliarde de euro, în creştere cu 11,4%, toate pietele pe care este prezentă compania de asigurări raportând o evolutie pozitivă.

“Contextul geopolitic şi economic este în continuare marcat de provocări. Cu toate acestea, Grupul VIG a consemnat o evoluţie foarte bună şi a demonstrat încă o dată că este foarte bine poziţionat atât din punct de vedere operaţional, cât şi al capitalizării. De asemenea, urmăm îndeaproape obiectivul privind profitul înainte de impozitare şi estimăm că în 2023 câştigul se va situa în partea superioară a intervalului ţintă”, a spus Hartwig Löger, CEO şi Preşedinte al Consiliului Director al Vienna Insurance Group.

Rata de solvabilitate a Grupului a rămas la 303,8%.

În Austria, volumul de prime a fost de 3,3 miliarde de euro (+2,3%), iar în Republica Cehă de 1,769 miliarde de euro (+9,2%). În ambele ţări creşterea s-a datorat în mare parte segmentului asigurărilor de proprietăti şi răspunderi şi asigurărilor de sănătate.

Polonia a consemnat o creştere de două cifre, până la un volum al primelor de 1,150 miliarde de euro (+16%), rezultat obţinut datorită evoluţiei foarte bune pe segmentele asigurărilor Casco, alte proprietăţi şi răspunderi şi cel al asigurărilor de viaţă cu primă unică.

 În Regiunea ECE extinsă (Albania, Ţările Baltice, Bosnia-Herţegovina, Bulgaria, Croaţia, Ungaria, Kosovo, Moldova, Macedonia de Nord, România, Serbia, Slovacia şi Ucraina) volumul primelor a ajuns la 2,99 miliarde de euro (+11,3%), motoarele creşterii fiind evoluţia bună din Ungaria (+122,5 milioane de euro) şi din Ţările Baltice (+62,9 milioane de euro), precum şi creşterea consistentă a segmentului Casco în România (+53 milioane de euro).

Regiunea Pieţe speciale (Germania, Georgia, Liechtenstein, Turcia) a generat prime în valoare de 769 milioane de euro (+42,1%), creşterea fiind datorată în mare parte evoluţiei din Turcia pe segmentele asigurări de viaţă, auto şi proprietăţi şi răspunderi.

Reprezentanţii VIG sunt încrezători că profitul înainte de impozitare al Grupului pentru întregul an 2023 se va situa în partea superioară a intervalului ţintit de 700 – 750 milioane de euro.

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
asigurari,
crestere,
evolutie,
miliarde

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.