„Gripa bărbatului”: De ce sunt bărbaţii mai sensibili decât femeile?

Postat la 27 decembrie 2023 54 afişări

„Gripa bărbatului”: De ce sunt bărbaţii mai sensibili decât femeile?

Studiu: Bărbaţii au simptome mai puternice de gripă decât femeile. Studiu: Sistemul imunitar feminin e mai puternic decât cel masculin. Termenul „gripă bărbatului” a ajuns şi în dicţionarul englez Oxford. Şi bărbaţii plâng câteodată! De ce jelesc prea mult la o răceală de sezon? Ştiinţa le dă voie.

Cercetătorii au dovedit că sistemul imunitar feminin e mai puternic decât cel masculin datorită hormonilor feminini. Progesteronul şi estrogenul încetinesc rapiditatea cu care virusul se multiplică, ceea ce duce la mai puţine simptome. Hormonul masculin – testosteronul – deseori ţine pe loc imunitatea.  Tot din cauza testosteronului, zona din creier care controlează temperatura corpului este mai mare, ceea ce poate duce la o febră mai mare în cazul barbaţilor. De aceea, bărbatii nu se plâng – ei chiar au mai multe simptome decat femeile.

Termenul „gripă bărbatului” sau „man flu” a ajuns şi în dicţionarul englez Oxford, ca „o răceală sau o boală minoră pe care bărbatul o tratează ca şi cum ar fi gripă sau ceva mai grav”.

Cititi mai multe pe www.alephnews.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
barbat,
barbati,
femei

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.