Grecia continuă discuţiile cu Troika pentru o tranşă de 8 mld. euro

Postat la 02 iulie 2013 44 afişări

Guvernul grec va relua marţi, la Atena, discuţiile cu oficialii Comisiei Europene, Băncii Centrale Europene şi FMI privind măsurile de austeritate necesare pentru a obţine o nouă tranşă, de 8,1 miliarde euro, din programul de finanţare externă.

Grecia continuă discuţiile cu Troika pentru o tranşă de 8 mld. euro

 Oficialii "Troika" se vor întâlni marţi cu noul ministru al Sănătăţii Adonis Georgidis pentru a discuta deficitul de 1 miliard de euro generat la bugetul de stat de principalul serviciu de sănătate publică, Eopyy, potrivit The Guardian.

Grecii sunt îngrijoraţi că instituţiile financiare internaţionale vor impune noi "tăieri" pentru a asigura respectarea ţintelor privind finanţele publice convenite în acord.

Georgidis a sugerat deja că ar putea închide unele spitale de stat pentru a reduce deficitul.

Delegaţia creditorilor internaţionali va discuta marţi şi cu ministrul Muncii, Yiannis Vroutsis, care a indicat deja că va refuza orice propunere care ar presupune reducerea salariului minim.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/grecia-continua-discutiile-cu-troika-pentru-o-transa-de-8-mld-euro-11065809
11065809
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.