Google isi deschide magazin de carti online

Autor: Roxana Cristea Postat la 02 decembrie 2010 105 afişări

Google, compania care detine cel mai mare motor de cautare din lume, va lansa in luna decembrie un magazin de carti online. In urma acestei decizii, Google va intra in competitie cu Amazon, Apple iBooks si Barnes&Noble.

Pentru a deschide mangazinul, Google s-a asociat cu ABA (American Bookseller Association)- care planuieste sa faca din noul serviciu sursa principala de carti online pentru consumatori. In prezent, Amazon ofera cele mai multe carti si reviste, peste 750.000, scrie eweek.com.

In plus,Google a semnat parteneriate cu majoritatea editurilor si va oferi sute de mii de titluri de cumparat si milioane de titluri gratis. Cu fiecare carte achizitionata de catre consumatori din magazinul Google, editura va primi 63% din valoarea acesteia, iar Google va lua restul.

In timp ce Amazon ofera carti pentru e-readerul Kindle, Apple pentru iPad si Barnes&Noble pentru Nook, Google va permite consumatorilor sa acceseze cartile de pe orice dispozitiv care are browser web, incluzand tabletele, calculatoarele si smartphone-urile.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Google,
magazine,
online,
carti
/actualitate/google-isi-deschide-magazin-de-carti-online-7771861
7771861
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.