Giganţii retailului american îi cer lui Donald Trump să revizuaiscă tarifele cu China

Postat la 20 martie 2018 78 afişări

Trei dintre cei mai mari retaileri de pe piaţa americană, Walmart, Target şi Costco, au înaintat o cerere către preşedintele Donald Trump prin care îi cer să revizuaiscă decizia majorării tarifelor pentru importurile China, acestea putând afecta viaţa familiilor americane, potrivit BBC.

Giganţii retailului american îi cer lui Donald Trump să revizuaiscă tarifele cu China

Tarifele ar putea afecta o listă cu până la 100 de produse, inclusiv încălţăminte şi îmbrăcăminte. Sectorul IT ar fi principalul afectat, în special electronicele de consum şi alte produse care beneficiază de proprietatea intelectuală din SUA, potrivit Reuters, citat de BBC.

Grupul de comercianţi i-a scris lui Trump luni, îndemnându-l să analizeze cu atenţie impactul pe care noile tarife îl vor avea asupra preţurilor de consum şi a familiilor americane. "Tarifele mai mari vor însemna costuri mai mari pentru companii şi, la rândul lor, preţuri mai mari pentru familiile americane. Trebuie să facem ceea este mai bine pentru americani şi să ne asigurăm că nu vor plăti pentru practicile tehnologice dăunătoare din China", a declarat Sandy Kennedy, preşedintele Retail Industry Leaders Association, citată de BBC.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.