Gheorghiţă: Nu se întrevede o posibilitate de stagnare a creşterii numărului de cazuri

Autor: Cosmin Pirv Postat la 14 septembrie 2021 64 afişări

Coordonatorul campaniei de vaccinare din România, Valeriu Gheorghiţă, a declarat marţi că în perioada următoae creşterea numărului de cazuri de Covid se va menţine.

Gheorghiţă: Nu se întrevede o posibilitate de stagnare a creşterii numărului de cazuri

„Astăzi din păcate avem peste 3.900 de cazuri confirmate şi raportate de infecţie cu Sars-Cov-2 în condiţiile în care vorbim de o rată de pozitivare a testelor de circa 8,2%. În ziua precedentă am avut de două ori mai puţine cazuri, cu aceeaşi rată de pozitivare, ceea ce mă face să cred că în perioada următoare creşterea cazurilor se va menţine. Nu se întrevede o posibilitate de stagnare a creşterii numărului de cazuri”, a spus Valeriu Gheorghiţă.

Acesta spune că această ceştere este pusă pe seama faptului că varianta Delta a devenit dominantă şi în România.

„Situaţia este explicată în primul rând de faptul că varianta Delta a devenit dominantă inclusiv în România şi, de asemenea, unul din doi români nu au niciun fel de protecţie faţă de această boală, în sensul că nu au fost nici vaccinaţi şi nu au trecut prin boală. Din acest punct de vedere chiar în marile aglomerări urbane, unde rata de imunizare colectivă fie prin boală, fie prin vaccinare este de peste 50, chiar peste 60%, totuşi vorbim de 40%, care se traduce în valoare absolută prin sute de mii de persoane care nu au niciun fel de protecţie în faţa Sars-Cov-2”, a adăugat coordonatorul campaniei de vaccinare.

Acesta a precizat că este necesară respectarea măsurilor de prevenţie şi recomandă vaccinarea, care reduc riscul de infecţie şi de a face o formă gravă a bolii.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
coronavirus,
valeriu gheorghiţă,
creştere

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.