Genezio, startup lansat în 2023 de foşti manageri ai Vector Watch, Fitbit şi UiPath, a obtinut de finantare de 2 mil.dolari, condusă de Gapminder Ventures, pentru automatizarea livrării de aplicatii

Autor: Roxana Rosu Postat la 05 aprilie 2024 93 afişări

Genezio, startup lansat în 2023 de foşti manageri ai Vector Watch, Fitbit şi UiPath, a obtinut de finantare de 2 mil.dolari, condusă de Gapminder Ventures, pentru automatizarea livrării de aplicatii

Genezio, startup lansat în 2023 şi care are printre fondatori foşti manageri ai Vector Watch, Fitbit şi UiPath, a obtinut o rundă pre-seed de 2 milioane de dolari, condusă de Gapminder Ventures, pentru a crea instrumente care să ajute dezvoltatorii să automatizeze crearea de aplicaţii.

"Genezio va salva timp preţios pentru milioanele de dezvoltatori din viitor, ce folosesc Inteligenţa Artificială. Această platformă robustă pentru dezvoltare, cu un mecanism de apelare type-safe, maximizează productivitatea dezvoltatorilor şi reduce semnificativ numărul de bug-uri. Programatorii viitorului vor utiliza LLM-urile pentru a genera cod, în timp ce Genezio se va ocupa de restul - implementare, testare şi deployment într-un mod eficient şi scalabil”, a declarat Andrei Pitiş, CEO şi cofondator Genezio.

Genezio va utiliza fondurile pentru lansarea pe piaţă şi dezvoltarea de funcţii pentru companii, în prezent platforma fiind utilizată pentru aplicaţii web, mobile, blockchain, AI şi de automatizare.

Genezio reuneşte o parte din fosta echipă de conducere de la VectorWatch şi Fitbit: antreprenorul în serie Andrei Pitis în calitate de CEO, Bogdan Ripa, fost manager UiPath, în calitate de Chief Product Officer şi Bogdan Vlad în calitate de Chief Technology Officer, cărora li s-a alăturat Paula Cionca în calitate de Chief Marketing Officer.

Aceasta este prima investiţie a Gapminder Ventures prin cel de-al doilea fond (GapMinder Fund II). Investiţia a fost realizată împreună cu Underline Ventures şi un grup de angel investors.

În ultimele trei luni, mii de dezvoltatori au folosit platforma aflată în versiune beta. Mulţi dintre aceştia au raportat reducerea timpului de lansare pe piaţă a aplicaţiilor lor.

Conducerea Genezio se aşteaptă să extindă baza de utilizatori prin creşterea investiţiilor în marketing şi nvesteşte în programe de formare a partenerilor furnizori de soluţii pentru a contribui la creşterea vânzărilor în companii.

"Genezio funcţionează pe baza unei schimbări de paradigmă - produsele şi serviciile lor sunt transformatoare în domeniul instrumentelor pentru programatori. Viziunea şi tehnologia de ultimă generaţie ajută dezvoltatorii şi companiile să accelereze radical implementarea unor modalităţi noi şi complet automatizate de testare şi livrare a propriului cod”, a afirmat Cosmin Ochişor, Partener - Gapminder Ventures.

GapMinder este o companie de venture capital care investeşte în companii de tehnologie create în România şi în Europa de Est (în special în Republica Moldova, Serbia, Croaţia, Slovenia şi Bulgaria), care se dezvoltă rapid la nivel internaţional şi care se află în faza de Seed sau Late Seed.

Cu primul fond, de 50 milioane de euro, GapMinder a investit in companii printre care se numără Druid.AI, FintechOS, TypingDNA, Veridion, Siena.Cx, Cyscale, Deepstash, SmartDreamers, Machinations, Frisbo, Innoship.io.

GapMinder II a fost lansat in 2024 cu un target de capital de 80 de milioane euro.

Underline Ventures colaborează încă din primele etape cu fondatori din Europa de Est care construiesc startup-uri cu creştere rapidă şi ambiţii globale. Este primul fond de capital de risc cu un singur partener general din Europa de Est, cu Bogdan Iordache la conducerea fondului de 20 de milioane de dolari. Susţinut de peste 30 de fondatori şi operatori aflaţi la început de drum din companii precum UiPath, Telerik, Green Horse Games, Bitdefender, FintechOS, MultiversX, MorphL, Smartbill şi multe altele, alături de family offices şi fonduri de fonduri.

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
dezvoltatori,
companii,
lansare,
aplicatii

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.