GDF Suez a intrat în proiectul Nabucco, preluând 9% din acţiunile consorţiului de la OMV

Postat la 28 mai 2013 46 afişări

Grupul francez de utilităţi GDF Suez a preluat de la compania austriacă OMV un pachet de 9% din acţiunile Nabucco Gas Pipeline International, compania care se ocupă de proiectul gazoductului Nabucco.

GDF Suez a intrat în proiectul Nabucco, preluând 9% din acţiunile consorţiului de la OMV

 GDF Suez a preluat pachetul de acţiuni pentru o sumă neprecizată, devenind cel de-al şaselea partener în proiectul Nabucco, potrivit unui comunicat transmis marţi de OMV.

"Intrarea GDF Suez în proiectul Nabucco West reprezintă un progres semnificativ. Demonstrează că suntem pe calea cea bună pentru a furniza Europei mai multe gaze naturale şi pentru a asigura noi surse de gaze pentru viitor", a declarat în comunicat directorul general al OMV, Gerhard Roiss.

În urma tranzacţiei, acţionarii Nabucco sunt: Transgaz Mediaş (România), BEH (Bulgaria), BOTAS (Turcia), MOL (Ungaria), GDF Suez (Franţa) şi OMV (Austria).

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/gdf-suez-a-intrat-in-proiectul-nabucco-preluand-9-din-actiunile-consortiului-de-la-omv-10905694
10905694
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.