Garanţii de stat de maximum 80% din investiţii pentru programul “Primul centru de agrement“

Postat la 16 februarie 2017 754 afişări

Guvernul a aprobat, joi, un memorandum privind programul “Primul centru de agrement“, care presupune acordarea de garanţii de stat de maximum un milion de lei/investiţie pentru creditele de investiţii destinate înfiinţării şi dezvoltării centrelor de acest tip.

Garanţii de stat de maximum 80% din investiţii pentru programul “Primul centru de agrement“

”Programul “Primul centru de agrement“ are scopul de a susţine realizarea de investiţii pentru crearea infrastructurii necesare desfăşurării activităţilor de agrement, prin acordarea de garanţii de către stat în procent de maximum 80% (echivalent valoric maxim 240.000 de euro/1 milion de lei/investiţie) pentru creditele de investiţii destinate înfiinţării şi dezvoltării centrelor de acest tip.

Prin acest program se are în vedere stimularea iniţiativei private, prin facilitarea accesului la finanţare (statul garantează pentru investiţii considerate acum de către instituţiile de creditare ca fiind de risc, pentru că antreprenorii nu au capacitatea de a oferi suficiente garanţii), crearea şi menţinerea de locuri de muncă, precum şi extinderea sezonului turistic. Totodată, instituţiile de creditare sunt stimulate să creeze produse de finanţare specifice pe acest segment.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.