Gândul a lansat campania „Vreau preşedinte“

Postat la 09 septembrie 2014 132 afişări

Cotidianul online Gândul a lansat o campanie-eveniment sub denumirea „VREAU PREŞEDINTE“, prin care îi invită pe românii care vor să participe la luarea deciziei la o dezbatere în urma căreia se va stabili ce cred şi cum vor cetăţenii să arate preşedintele ţării.

Gândul a lansat campania „Vreau preşedinte“

De asemenea, campania îşi propune să îi scoată în faţă pe cei care pot sau cunosc români capabili să conducă România.

Care este prima calitate pe care trebuie să o aibă preşedintele României sau dacă ar trebui ca cei plecaţi din ţară să mai aibă dreptul la vot sunt doar două dintre întrebările la care românii sunt invitaţi să răspundă. Campania „VREAU PREŞEDINTE“ nu rămâne doar pe internet.

În următoarea lună, Caravana „VREAU PREŞEDINTE”  va merge prin toată ţara, iar reporterii Gândul vor face o radiografie a României, vor vedea ce cred şi cum vor românii să arate preşedintele acestei ţări şi îi vor invita pe cei care cred că pot sau cunosc români capabili să intre în acest experiment unic în ultimii 25 de ani.

Campania Gândul a fost creată pe fondul scăderii încrederii în clasa politică, dar care a determinat şi scăderea prezenţei la vot.

Statisticile arată că prezenţa la vot a scăzut de la nivelul record de 86,19% la prezidenţiale, înregistrat la primul scrutin de după 1989, când un număr 14.826.616 alegători s-au prezentat la urne, la o prezenţă de doar 54.37%, asigurată de 9.946.748 de alegători, la primul tur al alege­rilor prezidenţiale din 2009.

Prin această campanie, Gândul vrea să tragă şi un semnal de alarmă asupra paradoxului societăţii româneşti, în care alegătorii cu un nivel mai ridicat economic şi de educaţie nu se duc la vot, dar se plâng că rezultatul este decis de cei al căror nivel de instruire este redus, sunt dependenţi de asistenţa statului şi care pot fi mai uşor manipulaţi.

Vreaupresedinte.ro este însă şi locul în care România votează şi unde utilizatorii pot transmite celui care-şi doreşte să ajungă preşedinte şi „NU TE VREAU“, dar şi locul în care cei care vor să conducă ţara pot primi întrebări în legătură cu proiectele lor.

Candidaţii care se înscriu pe platformă îşi administrează singuri profilurile şi vor avea la dispoziţie 14 zile să-şi valideze candidatura.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/gandul-a-lansat-campania-vreau-presedinte-13234176
13234176
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.