Gafa „calomnioasă şi plină de ură” a unui prezentator BBC către fostul premier israelian: „Forţele israeliene sunt fericite să ucidă copii”

Postat la 06 iulie 2023 60 afişări

Gafa „calomnioasă şi plină de ură” a unui prezentator BBC către fostul premier israelian: „Forţele israeliene sunt fericite să ucidă copii”

Jurnalista, Anjana Gadgil, îi lua marţi un interviu lui Bennett despre incursiunea forţelor de apărare israeliene din această săptămână în oraşul palestinian Jenin din Cisiordania.

Doisprezece palestinieni, inclusiv mai mulţi copii, şi un israelian au fost ucişi în operaţiunea care a durat două zile.

Aproape de începutul interviului de 8 minute, Gadgil a spus: „Terorişti, dar şi copii. Forţele israeliene sunt fericite să ucidă copii”.

BBC şi-a cerut scuze pentru un interviu difuzat în care unul dintre prezentatorii săi i-a spus fostului premier israelian Naftali Bennett că „forţele israeliene sunt fericite să ucidă copii”, relatează JTA.

Jurnalista, Anjana Gadgil, îi lua marţi un interviu lui Bennett despre incursiunea forţelor de apărare israeliene din această săptămână în oraşul palestinian Jenin din Cisiordania. Doisprezece palestinieni, inclusiv mai mulţi copii, şi un israelian au fost ucişi în operaţiunea care a durat două zile.

Israelul a desfăşurat operaţiunea pentru a eradica celulele teroriste din oraş şi susţine că toţi palestinienii morţi, indiferent de vârstă, erau militanţi. Aproape de începutul interviului de 8 minute, Bennett a repetat acest mesaj, la care Gadgil a răspuns: „Terorişti, dar şi copii. Forţele israeliene sunt fericite să ucidă copii”.

Bennett a răspuns: „Este remarcabil că spui asta, pentru că ei ne ucid pe noi. Acum, dacă există un palestinian de 17 ani care trage în familia ta, Anjana, ce este el?”. Remarcile lui Gadgil au atras condamnarea din partea mai multor grupuri şi personalităţi publice. Consiliul Deputaţilor Evreilor Britanici, o organizaţie comunitară, a declarat că este „îngrozit” de declaraţia ei şi că va lua legătura cu BBC din cauza a ceea ce a numit „o încălcare clară a propriilor orientări ale corporaţiei”. Liga Anti-Defăimare a calificat remarca drept „calomnioasă şi plină de ură” şi a spus că „vorbeşte despre o prejudecată anti-israeliană susţinută în cadrul principalelor instituţii media”.

Cititi mai multe pe www.alephnews.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
israel,
bbc,
copii

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.