Gabriela Firea: Profesorii care fac trafic de droguri nu au ce căută în învăţământ

Autor: Cosmin Pirv Postat la 27 septembrie 2023 17 afişări

Profesorii care fac trafic de droguri nu au ce căută în învăţământ, susţine senatorul PSD Gabriela Firea. „Nu putem ţine la catedră, să ne îndrume copiii pentru viaţă, persoane care îi alimentează cu substanţe care îi pot băga în pământ”, spune aceasta.

Gabriela Firea: Profesorii care fac trafic de droguri nu au ce căută în învăţământ

Potrivit Gabrielei Firea, cazul profesorilor descoperiţi de autorităţi că fac trafic de droguri este îngrijorător şi arată cât de periculos este fenomenul consumului în rândul tinerilor. Prevenţia este singurul demers care poate ajunge la tineri chiar şi când sursa este atât de aproape, în rândul cadrelor didactice, susţine ea.

„Aceşti profesori trebuie să răspundă pentru faptele lor şi nu mai pot profesa vreodată! Cred că ar fi util ca şcolile să extindă protocoalele de colaborare cu autorităţile pentru a depista la timp cazurile de trafic în şcoli. Nu ne mai putem ascunde după deget”, arată Firea într-o postare pe Facebook.

Ea respinge afirmaţiile potrivit cărora acţiunile de prevenţie ar fi naive, iar mesajele campaniilor antidrog ar fi neconvingătoare în faţa tentaţiilor care apar din anturaj.

„Orice demers de comunicare cu tinerii, mai mult sau mai puţin inspirată, este utilă. Discuţiile cu tinerii despre ce au de pierdut şi la ce risc se supun, prin diverse voci, nu pot fi abandonate. Am discutat mult în ultimii ani cu specialişti, membri ai societăţii civile, cu părinţi şi profesori despre prevenţia consumului de droguri în rândul tinerilor şi despre efortul pe termen lung pe care trebuie să-l facem cu toţii. Facem, însă, de multe ori o greşeală fatală: privim fenomenul prin ochii adultului, aşezat, cu argumente raţionale. Ca mamă, nu doar ca politician, ştiu la cât de mult informaţie sunt expuşi copiii şi adolescenţii, dar cât de puţine cunoştinţe au. Poate nu înţeleg pe deplin că drogurile îi pot face slabi fizic şi psihic, le distrug complet viaţa şi cariera”, adaugă senatorul PSD.

Gabriela Firea crede că este utilă extinderea pe termen lung a programelor de prevenţie în şcoli, pentru toate părţile implicate direct: profesori, părinţi, autorităţi: „Avem un război pe termen lung, nu doar o bătălie”.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
profesori,
droguri,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.